We hebben een mooie zomer achter de rug. De warme zomerdagen beginnen nu plaats te maken voor het seizoen van kortere en iets koudere dagen: de herfst. Hier wil je goed op voorbereid zijn. Lees in dit artikel verder voor tips om je huis te beschermen tegen de wisselvallige weersomstandigheden van de herfst.

Bereid je tuin voor

Je tuin heeft het flink te verduren door de kou en de regen, probeer je tuin zo goed mogelijk beschermd te houden. Begin in de eerste instantie met het opruimen van je tuin, berg vooral spullen op die je voorlopig niet meer gaat gebruiken. Schepjes, tuinstoelen, kussens, tuingereedschap en je barbecue maak je schoon en berg je op. Werk je tuin ook nog voor een laatste keer zorgvuldig bij. Begin bij het terug snoeien van je struiken en heggen om verbuigingen, rotting en een gelige gloed te voorkomen. Geef je grasmat een laatste maaibeurt en vul de kale plekken met graszaad. Door het gras zoveel mogelijk bladvrij te houden, ontstaan er geen bruine plekken en groeit er minder mos. Dek ook je tuinmeubelen af, zodat ze mooi blijven.

Ruim je huis goed op

In de herfst zit je over het algemeen vaker en langer binnen, meestal om de regen te vermijden. Dan is het fijn als je in een goed opgeruimd huis zit. Berg je spullen op die je niet meer gebruikt en geef het hele huis een flinke poetsbeurt. Omdat het al kouder begint te worden haal je de dikkere dekbedden en dikke kleding al uit de kast. Je warme kussens en je wollen dekens mogen ook weer terugkomen, zodat je elke avond lekker warm op de bank kan liggen met een goed boek of een leuk tv-programma.

Bescherm de buitenkant van je woning

In de herfst valt er veel regen en heb je ook last van vallende bladeren. Daarom is het belangrijk om de buitenkant van je woning te beschermen. Begin bij het plaatsen van dakgootroosters, deze houden het vuil en rommel tegen. Als je dakgoot of regenpijpen verstopt raken krijg je te maken met lekkages en waterschade. Check ook of het schilderwerk er nog goed uit ziet en laat het indien nodig opnieuw schilderen. Goed schilderwerk zorgt er namelijk voor dat je raam- en deurkozijnen beschermd blijven tegen regen en vrieskou.

Zorg dat de kou buiten blijft

In huis wil je er lekker warm bijzitten en schuilen tegen de kou en regen van buiten. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat de kou zoveel mogelijk buiten blijft. Goede isolatie speelt daarin een grote rol. Heb je nog niet eerder een dakwerker gezocht? Dan is dit het moment. Een dakwerker is in staat om je dak te voorzien van goede isolatie en geeft je dakbedekking een goede onderhoudsbeurt zodat het je huis goed beschermt tegen regen en andere weersomstandigheden. Daarnaast zijn er ook andere manier om je huis goed te isoleren: bijvoorbeeld vloerisolatie en dubbel glas. Schaf ook deur strips aan en houd gordijnen, deuren en ramen zo veel mogelijk gesloten.


Dit is een aangeleverd artikel, ik plaats enkel artikels waar ik zelf achtersta en waar ik meerwaarde in zie voor mijn lezers – meer lezen over hoe ik denk over samenwerkingen doe je hier

Comments are closed.