Zo’n paar maanden geleden ontdekte ik op Netflix de serie Chesapeake Shores. Ik begon te kijken en bleef kijken tot de drie seizoenen uitgekeken waren. Ja, het sprak mij wel aan, ik kon er bij wegdromen en dat vind ik geweldig.

Chesapeake Shores is een productie van Hallmark, klik hier voor meer informatie.

Chesapeake Shores Synopsis

Het begin met Abby O’Brein, ze is mama van twee, gescheiden en heeft een enorm drukke veeleisende baan in New York. Door haar drukke leven heeft ze jarenlang niet meer gedacht aan Chesapeake Shores waar ze opgroeide als kind. Abby heeft twee zussen en twee broers, de jongste zus kan Abby overhalen om terug te komen omdat ze hulp nodig heeft met The Inn.

Terugkeren naar haar roots betekend ook haar jeugdliefde, Trace Riley, opnieuw ontmoeten, een liefde waarvan ze zelf gevlucht is naar New York. Dit is de basis van een heel ingewikkeld liefdesverhaal en met de terugkeer van Abby’s moeder, die haar gezin compleet in de steek liet, is het begin van een heel aangrijpend verhaal.

De O’Breins en mede spelers

Abby O’Brein is mama van twee dochters, gescheiden en de oudste van een gezin van vijf. Na een terugkeer naar Chesapeake Shores blijft ze daar voor de zomer en dan voorgoed.

Trace Riley, is een artist en Abby’s eerste liefde. Hij heeft een pijnlijk verleden waar hij te ver ging met zijn band in Nashville, nu is hij gevestigd in Chesapeake Shores om rustiger te leven. Hij heeft Abby nooit vergeven dat ze plots naar New York trok en hem in de steek liet zonder iets te laten weten.

Mick O’Brein is de vader van de vijf kinderen, zijn vrouw liet hem in de steek en hij moest daardoor enorm hard werken voor zijn kinderen. Al werkte hij daarvoor ook al veel te veel, zijn gezin kwam pas op de tweede plaats ook al werkte hij voor zijn gezin te kunnen onderhouden.

Megan O’Brein is de moeder van de vijf kinderen en diegene die ze ook in de steek liet. Ze blijft maar vertellen dat Mick haar gene keus liet en dat ze niet bij Mick kon leven, maar haar kinderen in de steek laten liet heel diepe wonden na bij iedereen.

Nell O’Brein is de oma van de kinderen, de mama van Mick. Toen Megan het huis verliet om een eigen nieuw leven op te bouwen heeft Nell zich ontfermt over de kinderen en het huis. Ze is een heel wijze en lieve dame.

Jess O’Brein is de jongste zus van Abby en ze wil een enorm oud huis ombouwen tot een Bed and Breakfast, The Inn. Ze doet heel vaak beroep op Abby om haar te redden en moed te geven.

Bree Elizabeth O’Brein is de middelste van de zussen en heeft één succesvolle musical geschreven in Chicago. Daarna heeft ze moeite om verder succesvol te leven en te schrijven. Ze heeft een echte writer’s block en weet niet goed welke richting ze uit wil gaan.

Kevin O’Brein is de oudste zoon van Mick en mega en werkt bij de U.S. Army, in het tweede seizoen gaat op zoek naar een andere passie.

Connor O’Brein is de jongste zoon en studeert in het begin van de serie voor advocaat.

Chesapeake Shores

Waarom ik van  Chesapeake Shores hou

Ik keek er enorm graag naar omdat het zo makkelijk was om van de personage’s te houden en mee te leven. Het gaf me enerzijds veel ontspanning en ook wel wat zaken om over na te denken. Het is een serie met een romantische basis en daar hou ik enorm van. Ik kon meegenieten met hun geluk en mee verlangen naar de liefde. Ook werd er regelmatig een traantje weggepinkt wat een fijn en nodig contrast brengt.

Chesapeake Shores

De verschillende relaties en gebeurtenissen die me bijbleven

Abby O’Brein

Natuurlijk de zoektocht van Abby om terug van Chesapeake Shores haar thuis te maken. Abby speelt een grote rol in het verhaal als grote zus en neemt het op zich om voor iedereen te zorgen. Maar op het einde van de drie seizoenen heeft ze ook zorg nodig omdat haar eigen leven zeker niet altijd op rozen loopt. Abby heeft het niet makkelijk met haar scheiding, een nieuwe liefde in haar leven (een enorm succesvolle blogster – die perfect met haar kinderen omgaat) en dan haar eigen liefdesleven met Trace Riley en zijn keuze om terug te gaan toeren voor lange tijd met zijn band. Ze wil een goede basis bieden aan haar eigen kinderen maar met een vriend die meer van huis is dan thuis lijkt dat maar niet te lukken. Op het einde beslist ze dan ook om hun relatie stop te zetten.

Trace Riley

Trace Riley houdt enorm van Abby maar ook van zijn muziek. Het irriteerde mij af en toe dat hij meer van zijn muziek lijkt te houden en daar ook duidelijk voor kiest. Hij twijfelt wel maar uiteindelijk gaat hij opnieuw op tournee en kwetst Abby daar enorm mee. Even kan ze het aan maar dan komt de breuk, vooral beslist omdat ze haar dochters zekerheid wil bieden en Trace dat niet kan met die manier van leven. In de allerlaatste aflevering van seizoen 3 zie je dat Trace zich begint te bedenken, wat hij uiteindelijk zal beslissen weten we niet maar ik hoop dat hij terug gaat keren naar Chesapeake Shores en alles er aan zal doen om het goed te maken met Abby.

Mick O’Brein

Mick O’Brein ondergaat een grote verandering doorheen de serie. Hij gaat van een echte workaholic naar een meer familiemens, ook al gebeuren er regelmatig zaken waarin hij duidelijk nog de business voorop zet en niet de mensen. Maar ik kon niet anders dan sympathie voor hem te hebben en zag hem heel graag bezig. Hij heeft ook een enorm vriendelijk gezicht.

Megan O’Brein

Ook Megan komt terug naar Chesapeake Chores omdat ze hoopt het gezin terug te helen. Volgens mij ook haar eigen schuldgevoel dat toch ergens aanwezig moet zijn. Met haar vond ik het vaak lastig, ze is op zich een makkelijk persoon om leuk te vinden maar anderzijds voelde ik zelf ook de boosheid dat ze haar kinderen zomaar in de steek liet.

Ze waren echt nog enorm klein, ook ik vond het dus heel moeilijk om in te zien dat ze het deed omdat ze niets anders kon. Tegen het einde van de drie seizoenen lukte dat al wat beter maar zéker niet helemaal. Ze kon dat ook op een andere manier aangepakt hebben en niet volledig van de radar verdwijnen. Ze doet wel heel hard haar best voor haar kinderen nu en dat is ook wel fijn natuurlijk, te laat maar het is beter dan niets. Ik ben uiteindelijk ook benieuwd hoe haar relatie met Mick zich zal ontplooien, of er meer dan vriendschap zal zijn.

Nell O’Brein

Nell was toen de reddende engel die het gezin kwam ondersteunen en de kinderen opgevoed heeft. Ze is een heel verstandige vrouw die enorm veel overheeft voor haar zoon en kleinkinderen. Wat me telkens heel erg raakte was dat ze ook heel begrijpend was naar Megan toe maar het ook allemaal zei zoals het was. Haar karakter was echt nodig in deze serie om tot bepaalde inzichten en bewegingen te komen. Nell is dan wel lief maar ze weet wat ze wil en gaat niet alle brandjes zelf blussen maar zorgt ervoor dat de personen zelf het inzicht krijgen.

Jess O’Brein

Jess is vaak zo’n beetje de drama queen maar dat komt allemaal voor uit haar onzekerheid van toen haar mama haar verliet. Jess was de jongste en heeft het ook het moeilijkste met het feit dat haar mama haar in de steek liet. Ze kan er dan ook absoluut niet mee om dat ze terug in beeld is en wil haar helemaal niet toelaten in haar hoofd. Uiteindelijk gebeuren er natuurlijk ontwikkelingen in en komt het wat losser. Jess ontmoet haar liefde en is ook daar ontzettend onzeker in. Maar ik denk dat alles uiteindelijk helemaal goed komt, het einde is redelijk open ook voor haar en haar relatie maar ik vind het ook heel positief.

Bree Elizabeth O’Brein

Bree beslist uiteindelijk om een boek te schrijven want dat wou ze allang doen. Vooral naar het derde seizoen toe komt dit boek in beeld omdat ze schreef over wat ze kent. En wat kent ze? Wel het gevoel van in de steek gelaten te worden door haar moeder. Het boek gaat niet over haar familie maar ook weer wel. Hierdoor komt het seizoen ook naar een hoogtepunt of dieptepunt het is maar hoe je het bekijkt omdat iedereen haar boek leest, ook Megan en Mick en gaan ze eindelijk eens erover gaan praten. Dat zet uiteindelijk ook Megan in actie om er werkelijk iets aan te doen. Ook Bree ontmoet in de loop van de serie haar echte liefde.

Kevin en Connor O’Brein

Kevin en Connor spelen naar mijn gevoel wat meer op de achtergrond maar ook hun verhaal is heel fijn om te volgen. Hier en daar fungeren ze als klankbord voor hun zussen. Connor heeft een enorm moeilijke relatie met zijn vader Mick en daar zijn ook heel wat ontwikkelingen en veranderingen die interessant zijn. De twee broers leggen ook een weg af in romantische zin en eindigen ook beiden heel gelukkig in een relatie. Kevin heeft een relatie met een brandweervrouw en Connor met een mede advocaat.

Mijn gevoel over het einde

Hoe een serie eindigt vind ik zo ontzettende belangrijk. Heel vaak zit ik daar énorm lang mee in mijn maag en zou ik dit of dat anders willen zien. Ik moet zeggen dat het hier redelijk goed was! Enkel vraag ik me af of Trace terug zal keren om het goed te maken met Abby of niet. Ik hoop van wel, ik denk van wel! De rest zie ik ook allemaal heel rooskleurig in, dus in mijn hoof leven ze alvast gelukkig verder. Zo heb ik het graag.

Comments are closed.