Glibbi Slime Slijmbad uitgetest
28 mei 2018Zo was mijn week! #sofievlogt
31 mei 2018Ik eet enorm graag yoghurt met cruesli. Vroeger kocht ik deze altijd gewoon in de winkel. Het is duur en vaak zitten er ingrediënten in die ik liever niet heb. Daarom ben ik het zelf beginnen maken. Cruesli maken is heel erg simpel, het gaat vlug en het handige is dat je zelf kiest wat er allemaal in zit. Wil je er stukjes chocolade in? Geen probleem. Rozijntjes? Gooi er maar bij! Hier kan je mijn basis recept zien voor cruesli.
Zelf cruesli maken
Ingrediënten en benodigdheden
Zelf cruesli maken is super leuk omdat je helemaal zelf kan kiezen wat je er allemaal in doet. Ik varieer soms maar dit is zowat mijn basis recept:
- Oven voorverwarmen op 160 graden
- Bakblik
- Mixer/Blender
- 50 gram hazelnoot – 25 gram hazelnoot
- 25 gram walnoot
- 25 gram amandelnoot
- 250 gram havermout
- 6 eetlepels water
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels esdoornsiroop – kan ook honing zijn of andere vloeibare zoetstoffen
Werkwijze zelf cruesli maken
- Doe de havermout in het bakblik.
- Nu meng je de hazelnoot, walnoot en de amandelnoten in de mixer en maal fijn – niet tot notenpasta!
- Doe de overige hazelnoten er bij en vermaal heel kort.
- Doe deze mengeling bij de havermout in het bakblik.
- Smelt twee eetlepels kokosolie en giet over het mengel in het bakblik.
- Doe daarover nog twee eetlepels esdoornsiroop en het water.
- Goed mengen.
- Verdeel alles mooi over het bakblik.
- 20-25 min in de oven, even omroeren en dan nog eventjes erin tot alles mooi bruin is.
- Smakelijk!
- Je kan er natuurlijk nog rozijnen, chocolade, gedroogd fruit of andere aan toevoegen naar smaak.
Brood zelf bakken in de broodmachine of in de oven(Opent in een nieuwe browsertab)