Leren zwemmen

Mijn kinderen vinden het super leuk om te gaan zwemmen! Gelukkig hebben wij een school waar ze al vanaf de peuterklas om de twee weken gaan zwemmen. Vanaf de tweede kleuterklas is dat zelfs wekelijks. Mijn 2 oudste kinderen kunnen door die school zwemlessen al goed zwemmen, mijn oudste van 7 jaar heeft zonet zijn tweede zwem brevet binnen gehaald (100 meter). Zo hoeven wij geen aparte zwemlessen te organiseren. Ook gaan wij in de vakantie’s of in het weekend wel eens met het gezin zwemmen. Daar kijken ze altijd heel erg naar uit en vinden we allemaal super fijn. Af en toe neemt mijn mama ze eens apart mee naar het zwembad, dan is het ook echt feest. Als we op reis gaan bezoeken we ook bijna dagelijks het zwembad van de camping of andere verblijfsplaats. Ja, we hebben best wel kinderen die heel graag in het water bezig zijn!

watergewenning decathlon mama abc blog

Watergewenning

Ik had er wel al ooit eens van gehoord, baby zwemmen of watergewenning. Die termen zijn me niet vreemd maar ze spraken me nu ook niet aan om er werkelijk meer informatie over op te zoeken. Toen we onlangs uitgenodigd werden door Decathlon om een sessie watergewenning te volgen door Aqua & Move was ik wel nieuwsgierig! De watergewenning sessie ging door in het mooie zwembadcomplex de LAGO GENT Rozebroeken. Wij waren er nog nooit geweest en amai, wat een mooi en groot zwembad is dat!

watergewenning decathlon mama abc blog

watergewenning decathlon mama abc blog

Watergewenning voor 6 maand tot 2 jaar

Als eerste was er een sessie watergewenning voor jonge kinderen van 6 maanden tot 2 jaar. Daar paste onze 15 maanden oude baby prima in. Ik mocht haar begeleiden. De lesgeefster van Aqua & Move was een heel spontane, lieve vrouw. Ze was echt heel erg geduldig en lief voor de kinderen. Zo’n watergewenning houdt veel meer in dan wat ik in eerste instantie dacht. Het grootste deel van de watergewenning maakten we gebruik van een nieuw product van Decathlon namelijk de Tinoa.

watergewenning decathlon mama abc blog

Tinoa van nabaiji

De Tinoa van het huismerk van Decathlon nabaiji is een drijfplatform speciaal voor watergewenning. Eerst mochten de kindjes erop zitten en doorheen de bodem van de Tinoa piepen en op zoek gaan naar speelgoed kikkers die in het zwembad lagen. Daarna mochten ze op hun buik erop liggen en trappelen met de voetjes. Het leuke aan dit drijfplatform is dat ze zich veilig voelen, als mama of papa kan je heel dichtbij je kind blijven én kan het kindje naar onderen in het water kijken. Ze zien heel veel en hebben bewegingsvrijheid. Natuurlijk gebruik je een Tinoa altijd samen met je kind en blijf je veilig dichtbij. Dan mochten ze ook al eens een Tiswim aandoen en drijven op hun rug, maar daar had mijn baby hélemaal geen zin in!

watergewenning decathlon mama abc blog

watergewenning decathlon mama abc blog

Watergewenning voor +2,5 jaar (of + 15 kg)

Daarna was het de beurt aan onze andere kinderen. Vooral onze kleuter van 3,5 jaar heeft meegedaan samen met papa. Daarvoor maakten we in het begin ook gebruik van de Tinoa om allerlei badspeeltjes te gaan halen en erna in een goal te gooien. Daarbij konden ze ook zelf trappelen op hun buik liggend op de Tinoa. Toen ze allemaal wat gewend waren kregen ze een Tiswim aan. Een Tiswim is ook een nieuw product van Decathlon.

watergewenning decathlon mama abc blog

Tiswim van nabaiji

De Tiswim is een combinatie van zwembandjes en een buikband. Wat me meteen opviel was het gevoel. De stof voelt heerlijk aan en niet zo plakkerig of trekkerig als plastieken bandjes. Als eerste mochten ze alles aandoen en daarmee drijven op hun rug. Ook mochten ze trappelen op hun buik. Als dat allemaal goed en vlot ging konden we heel makkelijk de buikband eraf doen en bleven de zwembandjes voor de armen.

watergewenning decathlon mama abc blog

watergewenning decathlon mama abc blog

Conclusie

Ik kan watergewenning echt aan iedereen aanraden. Het is pure quality time en heerlijk om te doen!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.