Onze kinderen spelen super graag buiten. Zowel in het weekend als na school. Wij hebben een grote tuin waar ze heel veel bewegingsvrijheid hebben. Buiten mogen ze ook drukker en luider zijn dan binnen al trekken ze zich daar natuurlijk niets van aan. Wat doen ze dan allemaal buiten? Wel, heel veel! Ze zijn allemaal heel creatief en hebben op zich niet veel nodig om zich bezig te houden. Maar ik geef graag hieronder een opsomming van het meest favoriet buitenspeelgoed.

De trampoline

Vorig jaar kregen ze als gezamenlijk cadeau van ons gezin en familie/vrienden een super grote trampoline! Wij kozen ervoor om een inbouw trampoline te nemen en hebben er nog geen moment spijt van gehad. Ze is lekker groot. Groot genoeg voor al onze kindjes, ook onze baby staat goed haar mannetje op de trampoline! Ze kunnen er lustig op los springen en gekke kunstjes doen. Ik schreef er hier al eens eerder over.

Trampoline Berg

De zandbak

4 jaar geleden kochten we een zandbak. We kozen toen, in ons beperkt budget, voor een grote zeshoekige. Met het oog op meerdere kindjes erin is dat zeker geen luxe. Ik zeg niet dat hij groot genoeg is voor onze 5 nu maar ze klagen er zeker niet over. Het gebeurt wel af en toe dat ze allemaal net samen erin willen spelen maar dat lost zichzelf wel op.

Playmobil zandspeelgoed

Er is nu ook een fantastische nieuwe lijn van Playmobil , namelijk speelsets voor de zandbak. Ze zijn geweldig! Lekker robuust en heerlijk om mee te graven en zand te vervoeren. Wij hebben de graafmachine en hij werd meteen benoemd tot het favoriete speeltje voor de zandbak door onze 2 kleuters.

Favoriet buitenspeelgoed Playmobil Zandspeelgoed

De aquaplay

Kinderen en water, hier is dat echt een super combinatie! De aquaplay staat hier eigenlijk het ganse jaar buiten en ze spelen er heel erg veel mee. Onze oudste zoon kon er zich zelfs echt een hele lange namiddag mee amuseren. Echt een top idee dit voor als je nog iets nodig hebt in de tuin qua speelgoed.

Favoriet buitenspeelgoed aquaplay

Favoriet buitenspeelgoed aquaplay

Het speelhuis

We hebben een hoog speelhuis staan met glijbaan. Opklimmen, glijden, huisje spelen, iets eten, … het kan er allemaal!

Interview Flair Hoogopgeleid en huisvrouw mama abc blog
Foto: Tine Schoemaker

 

Ze spelen hier ook nog met fietsjes, de tractor, heel veel met waterspeelgoed, … ook de lounge tuinzetel is een oord van fantasiespel.

Er komt binnenkort een schommel en daar kijkt vooral de oudste dochter heel erg naar uit!

Comments are closed.