Ik was al lang overtuigd om een loopband in huis te halen. Mijn man minder of eigenlijk helemaal niet. Hij was ervan overtuigd dat het ding zou staan verstoffen en het dus weggesmeten geld zou zijn. Nou, ik zou mezelf niet zijn mocht ik hem toch niet kunnen overtuigen. Ik heb dan ook echt wel mijn redenen waarom ik persé een loopband in huis wou hebben. Nee, niet voor de looks of omdat het stoer staat. Maar wél om deze redenen:

loopband fitnessking dendermonde mama abc blog

Mijn reden om een loopband te kopen

10 000 stapjes halen, élke dag

Mijn plan was om zodra de loopband er was ik élke dag mijn 10 000 stapjes zou halen. 10 000 is het aanbevolen aantal stapjes voor een volwassen mens, voor mij haalbaar maar niet voor iedereen. Toch moet ik hier eerlijk toegeven dat dit nog niet gelukt is om dat echt elke dag te doen. Doorgaans, op een schooldag haal ik zonder moeite de 7000 of soms zelfs 8000 stapjes. Als ik dan ‘s avonds een half uurtje op mijn loopband door stap kom ik aan mijn 10 000 stapjes. Nu, dat lukt me nog niet elke dag omdat ik het soms vergeet in te rekenen in mijn planning. Daarom heb ik nu een voornemen om af en toe, vooral als het nodig is, vroeger op te staan om ‘s morgens al een deel van mijn stapjes te doen. Dit deed ik al enkele keren in de vakantie, ‘s morgens stappen, en dat is een fijn gevoel. Nu moet ik het nog doen tijdens een schooldag, maar vooral tijdens het weekend.

In het weekend is het voor mij niet eenvoudig om aan  10 000 stapjes te komen tenzij we op uitstap gaan maar dat is niet altijd mogelijk. Om die reden heeft mijn vriendin Sandra, waarmee ik  het project “Afvallen met Sandra en Sofie” opgestart heb een weekdoel qua stapjes ipv een doel per dag – dat is een fijne oplossing. Maar ik wil nu gewoon toch ook in het weekend 10 000 stapjes behalen per dag.

Stappen of lopen ook als het donker is

Drie jaar terug heb ik mezelf met Start to run leren lopen en ging ik ook buiten lopen in slechte weersomstandigheden. Ik ben toen gestopt door een nieuwe zwangerschap maar vooral omdat het toen ‘s avonds te donker werd. Ik durf niet alleen lopen als  het donker is. Ook niet met reflectoren en lichtjes aan. Ik ben een schijtluis daarin! Nu, met de loopband is dat geen enkel probleem meer. Die staat veilig in mijn living dus ik kan lopen wanneer ik wil. Ik kan lopen als het donker is, de weg vol ligt met vieze mottige sneeuw en ook als het hagelt!

Tijdens het lopen een serie of film kijken

Mijn loopband, de Physio Sport 1.0 is uitgerust met een tablethouder en speakers. Kei, maar dan ook kei makkelijk! Gewoon de tablet in de houder, de speakers aansluiten en lopen maar! Ik kijk meestal Netflix. Lezen gaat ook prima tijdens het wandelen. Ik heb een e-reader dus ook deze past op de loopband, ideaal!

loopband fitnessking dendermonde mama abc blog

Ook als de kinderen thuis zijn

Yes, dat vind ik als mama (ook voor papa’s) echt een heel fijn iets: ik kan gewoon extra wandelen of lopen terwijl mijn kinderen thuis zijn. Ik kan het doen als ze in bed liggen maar ook als ze aan het spelen zijn of zelf een film aan het kijken zijn. Echt, geweldig is dat! Geen excuus meer om het niet te doen dus.

Niet veel moeite doen

Dit is misschien wat tegenstrijdig maar het is op zich heel simpel: teveel moeite doen om extra beweging te hebben is vaak ontmoedigend. Ik bedoel daarmee, ik moet niet eerst met de fiets of met de auto ergens naartoe rijden voor ik mijn stapjes kan halen, ik kan het gewoon thuis doen! Dat klinkt, zoals ik al zei, misschien wat tegenstrijdig maar toch speelt het mee voor mij!

Oeh en mijn man loopt er ook op!

Veel liefs,
Sofie