We hadden hier nog een waardebon liggen om te besteden bij Eurocamp. Leuk dachten we! We boekten het allerlaatste weekend van 2018 een reisje naar de camping dichtbij Parijs. Hip hoi, helemaal klaar er voor!

Camping op het einde van een seizoen

Natuurlijk hadden we niet verwacht dat we van alle (zomer) accommodaties gebruik konden maken. Zo slim zijn we wel. We kwamen eraan op vrijdagavond, alles fijn en goed. We installeerden ons in de caravan en maakten het gezellig terwijl we wachten op het vuur om de caravan goed op te warmen. Die nacht hebben we koud gehad, echt niet zo gezellig. Maar we zijn stoere mensen dus gingen we er de zaterdag vol goede moede tegenaan.

eurocamp camping herfst winter einde seizoen

Camping la Croix du Vieux Pont

De zaterdag, onze eerste volledige dag, trokken we er met de dikke jassen en mutsen op uit om de camping te verkennen. Het moet gezegd zijn, het was een heel gezellig wandeling en het is een super mooie camping. Er is een grote vijver met toen twee zwanen erop. We konden genieten van het super mooie uitzicht doorheen de mist. Echt geweldig. We ontdekten verschillende leuke speeltuinen en andere activiteiten meer voor in de warme zomermaanden. In de namiddag gingen we bowlen en spelen in het binnenspeeltuintje. De dag erna zouden we gaan minigolfen en zwemmen.

‘s Middags was het al iets warmer in de caravan maar het hele weekend lang was het net niet warm genoeg om echt comfortabel te zijn. Maar cava, dat was nog niet zo erg, daar konden we rekening mee houden. De tweede nacht hadden we een extra deken gekregen (gratis) en was het prima!

eurocamp camping herfst winter einde seizoen

Alles gesloten

Op zaterdag kochten we nog enkele stokbroden in het winkeltje aanwezig op de camping deze was op zondag helaas gesloten, klaar om te overwinteren. Nouja, dan maar meteen gaan minigolfen helaas was ook dat reeds gesloten. De kinderen speelden nog wat op een van de speeltuintjes, we ontdekten ook een fijn gezellig strandje dat de max moet zijn in de zomer en ook dat er heel mooie pedalo’s zijn voor in de zomer. Dat die activiteiten enkel voor de zomer zijn snap ik volledig maar de minigofl was voor mij wel een dag te vroeg dicht! Wat een teleurstelling.

eurocamp camping herfst winter einde seizoen

Vroeger naar huis

Na overleg tussen mijn man en ik en dan ook tussen de kinderen werd er besloten om naar huis te vertrekken. Het zwembad was wel nog open maar dat vonden we de moeite niet om alleen daarvoor nog te blijven. We beloofden de kinderen om wat later die week te gaan zwemmen en dat was helemaal ok. We pakten dus onze spullen in en reden een dag vroeger naar huis. Zo konden we slapen in ons lekker warm huis met groot bed.

eurocamp camping herfst winter einde seizoen

Mijn tips voor als je in de late herfst naar een camping gaat

Vraag goed wat er nog open is en wat niet. Niet alles staat op de site vermeld en wij gingen er vanuit dat zaken zoals de minigolf ook nog open zou zijn. Vraag tot wanneer de winkel open is, want blijkbaar doen die niet open tot de laatste dag.

Op een camping overnachten is wel geen probleem als je van plan bent om buiten de camping activiteiten te doen, maar wij waren van plan om gewoon op de camping te blijven en ons daar te vermaken.

Zorg voor dikke pyjama’s, heerlijk warme sokken en vraag meteen extra dekens. Laat de chauffage zo veel en zo lang mogelijk aanliggen.

eurocamp camping herfst winter einde seizoen

Bekijk de vlogs van die dagen!

Comments are closed.