Eindelijk mag ik het uitschreeuwen: Mary Poppins Returns is fantastisch ga hem zien in de cinema!!

Niet meteen natuurlijk, hij is vanaf 19 december 2018 te bekijken in de cinema’s en hij is echt geweldig. Ik ga proberen niet teveel te onthullen van de film want hem ontdekken is natuurlijk een deel van het plezier!

Trailer Mary Poppins Returns

De trailer geeft ook al veel weg vind ik. Maar is dat niet meestal zo? Dus deze zal ik wat als leidraad houden over wat ik kan vertellen of niet!

I came to look after the Banks children.
Ow yes, you too.

Mary Poppins

Het is reeds 54 jaar geleden dat Julie Andrews Mary Poppins speelde in de originele film. Een film die me meteen aansprak vanwege zijn fantastische stijl, meeslepende liedjes, speciale humor en het familie is belangrijk thema.

Mary Poppins Returns greep me aan omdat ….

… ik terug kind werd

Ja, ik beken het is niet dat ik vies ben van wat fantaseren en dagdromen. Maar Mary Poppins deed het weer maar eens om echt het magische gevoel terug te brengen. Vreugde te zien in de kleine dingen en de fantasie op hol te laten slaan. Want zijn al die magische scènes uit de eerste film wel echt gebeurt of waren het enkel verzinsels uit een kinderbrein?

Zo ontdekken ook de volwassen geworden Jane en Michal die nu volwassen zijn. Michael heeft drie kinderen en heel wat meer zorgen. Hij lijkt meer en meer zijn oude knorrige vader te worden en daar zal Mary Poppins een parapluutje voor steken.

… ik een paar keer moest huilen

Michael Banks verloor vorig jaar zijn vrouw  en zit nog volop in de rouw. Ondertussen zit hij in de financiële problemen en moet hij zijn drie kinderen alleen opvoeden. Er zitten enkele momenten in waar ze over dat verlies zingen en oh man ik hield het absoluut niet droog. Neem dus zeker genoeg zakdoekjes mee naar de cinema! Laat je maar volledig gaan, wenen is gezond.

Mary Poppins Returns

…. Mary Poppins echt goed gecast is

Emily Blunt speelt de nieuwe Mary Poppins en daar ben ik enorm blij mee. De rol zit haar als gegoten en ik geloofde het van het begin tot het einde! Emily Blunt kan alle verschillende kanten aan van Mary Poppins en meer. Haar gezichtsuitdrukkingen,  lichaamstaal, accent, humor en gezang is werkelijk fantastisch. Ik kende Emily Blunt van onder andere The Devil Wears Prada.

…. kinderen belangrijk zijn

Zowel de kinderen van Michael Banks als het kind in de volwassen geworden Michael en Jane. Michael en Jane zijn opgegroeid en zijn vergeten hoe het was als kind. Ze zijn hun levendigheid kwijt en Mary Poppins helpt hen dat terug te vinden. Ook luistert Mary Poppins naar de kinderen en neemt ze serieus. Het doet je als volwassene nadenken over je eigen leven en ingesteldheid en zet je aan (mij toch) om terug meer fantasierijk te leven. Nou, dat moet je mij geen twee keer zeggen, I LOVE IT!

Mary Poppins Returns

… nostalgie

Er zitten heel veel verwijzingen in naar de originele film. Het is dezelfde stijl maar ook enkele scènes die me eraan terug deden denken. Echt nostalgie ten top en super goed uitgewerkt. Het is helemaal niet vervelend maar maakt de film juist extra leuk om te kijken.

… aangrijpende en mooie muziek

Natuurlijk hoorde er weer heel wat muziek bij en ja hoor Marc Shaiman heeft heel wat nieuwe Mary Poppins muziek geschreven. Disney en muziek voor mij is het magisch verbonden en ik was er helemaal in mee.

… de pinguïns zijn ook aanwezig

Eén van mijn favoriete gebeurtenissen in de eerste Mary Poppins films was het springen in de krijttekening op de grond. In deze film gebeurt iets gelijkaardigs maar net wat anders. Wat me helemaal deed juichen van vreugde was de terugkomst van de pinguïns oh wat is het fijn dat ze nu ook weer aanwezig zijn!

En ga gewoon kijken dan kunnen we erna gezellig uren over doorpraten, deal?! Je mag me ook altijd meenemen naar de cinema want ik wil nog een keer!

Mary Poppins Returns is nu te koop op Dvd of Blu-ray.

Comments are closed.