1 – De kinderen houden ervan

Ik denk dat zo goed als elk kind graag speelt in een speelkeukentje. Speelkeukens hebben aantrekkingskracht en kinderen laten zich daar maar al te graag in meeslepen. Voor je het weet zijn ze allerlei gerechten aan het klaarmaken op het fornuis of in de oven. Laat ze maar heerlijk vrij in hun spel en observeer! Ik kan daar persoonlijk erg van genieten om gewoon er te zijn en mijn kinderen bezig te zien. Een speelkeuken is daar ideaal voor!

Speelkeukens Hape

2 – Het staat mooi in het interieur

Yes en dan vooral houten Speelkeukens, die zijn zo mooi en daarbij ook nog eens stevig en duurzaam! Er is tegenwoordig enorm veel keuze en je hoeft het zelfs niet bij traditionele speelkeukentjes te houden. Er zijn ijsjessalons, barbeque’s en nog veel meer. Er zijn zeker en vast enkele speelkeukens die goed in jou interieur passen.

Er zijn ook kleinere speelkeukentjes te koop dat je makkelijk kan verplaatsen of even opbergen.

Speelkeukens Hape

3 – Bevordering rollenspel

Veel kinderen doen graag aan rollenspel. Onze oudste dochter deed dit al vrij vroeg en bleef dat heel vaak doen. Nu nog altijd is dat een van haar top activiteiten. Rollenspel is voor veel kinderen heel leuk om te doen. Heel vaak zijn dat dingen uit het gewone leven dat ze naspelen. Dan is er een mama of papa en een kindje, ze spelen schooltje of houden een theekransje.

Rollenspel zorgt ervoor dat kinderen hun emoties kunnen uitdrukken. Dat zorgt er ook voor dat ze bepaalde zaken kunnen verwerken. Kinderen moeten nog zoveel ontdekken en leren. Hoe meer ze nieuwe en bestaande gebeurtenissen herhalen hoe beter het verwerkt zal worden door hun hersenen, ook naar toekomstige gebeurtenissen toe.

Een speelkeuken is daar een ideale aanleiding voor en zal ze uitnodigen tot het spelen van rollenspellen.

4 – Leerrijk ivm eten

In een keukentje is er meestal een hoop speelgoed eten te vinden wat een makkelijke aanleiding is om ze zo kennis te laten maken met de verschillende soorten groenten en fruit. Je kan hier zo ver in gaan als je zelf wilt, maar onthoud dat kinderen vooral spelend leren!

5 – Kan aanzetten tot beter eten

Het spelen met zowel speelgoed eten als echt eten zet kinderen aan tot meer en gevarieerder eten. Verwacht hier natuurlijk geen wonderen van! Je kan ze ook echt eten geven om mee te spelen in hun keukentje. Zowel gekookte als ongekookte pasta’s, rauwe wortelen, paprika’s, ….

Speelkeukens Hape

6 – Samenspelen met kinderen

Een speelkeuken is een ideaal instrument om verschillende kinderen samen te laten spelen. Dit werkt bij leeftijdsgenootjes maar gaat ook over leeftijden heen. Zo kunnen kinderen makkelijk contact leggen met anderen en leren samen spelen en ook delen.

7 – Samenspelen met mama/papa

Zelf ben ik niet zo’n mama dat graag op de grond gaat zitten om mee te spelen. Ik ben er niet zo goed in en al zeker niet als ik het zelf moet gaan bedenken. Daarom ben ik ook zo’n fan van een speelkeuken. De kinderen gaan vanzelf aan de slag en nemen zelf het initiatief om de mama, papa of andere beschikbare personen erbij te betrekken. Het enige dat je moet doen is doen alsof je wat drinkt of eet en een droombestelling plaatsen! Wist je dat speelgoedkeukentjes fantastische chocolade gerechten bereiden zonder dat je ervan bijkomt? Win win!

Comments are closed.