Symfonieorkest Vlaanderen brengt opnieuw een knotsgek familieconcert voor jong én oud!

Symfonie voor valse noot.

Ze werken dit jaar samen met Raf Walshaerts van Kommil Foo. Hij werkte de voorstelling én speelt ook zelf mee. Daarnaast zie je ook nog acteurs Olivier De Smet, Wouter Bruneel en Ineke Nijssen.

“Laat me een bekentenis doen: klassieke muziek associeer ik bijna automatisch met humor. Bijna niets in de wereld blijkt intrinsiek zo grappig als zo’n uit de kluiten gewassen symfonisch orkest… “Excuseer? Klassieke muziek is een serieuze zaak, toch?” Net daarom! Geen rebellie zonder dwingende regels, geen spectaculaire ontsnapping zonder sterk beveiligde gevangenis en vooral: geen humor zonder een zweem van sérieux. Die traditionele geplogenheden binnen het orkest, die hiërarchische structuur, die sacrale status van beroemde solisten, die heiligverklaring van de grote historische componisten… : gefundenes Fressen voor de satiricus en de clown. Of ik misschien een voorstelling wilde maken met dit heerlijke Symfonieorkest Vlaanderen, geschikt voor mensen van 7 tot 77, was de vraag… Met héél veel plezier!” – Raf Walschaerts

De voorstelling gaat over “het beste orkest van de wereld”, en beste orkesten van de wereld spelen geen valse noten. Nooit. .. Maar dan gaat er van alles mis. Op het programma: prachtige stukjes klassieke muziek en een heerlijke portie humor!

Praktische informatie

Ik ga luisteren en kijken met de oudste dochter (ssst het is een verrassing) op 23 december.

Dit zijn alle momenten:

ZO 23.12, 16u – Muziekcentrum De Bijloke Gent
DO 27.12, 15u – Concertgebouw Brugge
ZA 29.12, 15u – deSingel Antwerpen
Vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert is er een actief & muzikaal voorprogramma met diverse workshops en luister-momenten.
Meer informatie en reserveren kan hier.

Comments are closed.