vtech kids muziekspeler mama abc blog

Omdat ik nog altijd VTech Blogkampioen ben mocht ik de VTech-Kids Muziekspeler uittesten. Nouja, ik mocht deze geven aan mijn kinderen en observeren. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet zo blij was met het stuk speelgoed. Dit is iets wat ik nooit zelf zou kopen. Maar, dat maakt het natuurlijk wel extra spannend om te reviewen. Heb ik mijn mening aangepast?

VTech-Kids Muziekspeler

Wij kregen dus de Muziekspeler van VTech-Kids.

Spelen is het fundament voor de ontwikkeling van je kind. Een manier om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen en zelfstandiger te worden. Om kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsfasen hierbij te helpen, ontwikkelt VTech technologisch hoogwaardige, educatieve en sprekende speelproducten. Dat doen ze samen met panels van kinderen, ouders, pedagogen en speelgoedspecialisten. Zo sluit het VTech speelgoed perfect aan op de belevingswereld van jonge kinderen en wat ze leren op school. Zo is er bijvoorbeeld VTech Baby, VTech Toet Toet Auto’s, VTech Junior Gadgets, VTech Zoef Zoef Dieren, VTech Vrolijke Vriendjes, VTech Little Love, VTech PreSchool, VTech Switch & Go Dino’s of de VTech Storio.

Het speelgoed ziet eruit als een grote gsm met heel wat knoppen op. Er zit ook een koptelefoon bij. Je kan namelijk kiezen of je de muziek beluisterd via de koptelefoon of gewoon via het toestel zijn luidspreker.

De muziekspeler

De muziekspeler is een stevig stuk speelgoed. Hier heeft dat ding al heel wat meegemaakt, inclusief al van dichtbij de grond gezien op een niet zo zachte wijze. De muziekspeler overleeft het allemaal. Via de knoppen kan het kind heel gemakkelijk melodietjes of gezongen liedjes kiezen. De tekeningen spreken voor zich. De bediening is dus heel erg makkelijk, ook voor jonge kinderen. Op het schermpje zie je passende bewegende beelden.

Enkel de uit knop is niet zo doordacht. Na een paar keer vragen hoe ze hem moeten uitzetten weten ze hem wel zitten, dat is niet het probleem. Het probleem is eerder dat als je op de uit knop drukt het ding niet meteen uitvalt. Nee, er is eerst nog een muziekje en dan nog een zinnetje gesproken tekst. Het duurt toch een tijdje voor hij werkelijk uitvalt. Zowel de eerste keer als de 25ste keer denken mijn kinderen dat ze op een verkeerde knop geduwd hebben en dat de muziekspeler nog altijd aanligt. Het is verwarrend, ik moet letterlijk hun vingertje tegenhouden om de muziekspeler de kans te geven om uit te vallen anders duwen ze nog eens op het knopje.

vtech kids muziekspeler mama abc blog

Variatie

Er staan 17 melodietjes en 10 gezongen liedjes op. Er zijn liedjes over cijfers, letters en spelletjes. De kinderen leren tellen en maken kennis met het alfabet. Er is zowel hiphop, rock als klassieke melodietjes. Dus het is wel een heel leuk dingetje, vooral mijn 5 jarige zoon is er fan van.

Toch vind ik het als moderne mama jammer dat er geen enkele mogelijkheid is om er zelf muziek op te plaatsen. Nouja, als je dit koopt weet je dat dit niet de bedoeling is.

vtech kids muziekspeler mama abc blog

De koptelefoon

De koptelefoon is heel kindveilig, ik vind hem zelf iets te stil. Ik vind de kwaliteit van de koptelefoon te laag, na een dag was hij al kapot. Ja, onze kinderen zijn onstuimig en gaan niet altijd heel zacht om met hun materiaal. Toch zijn er stevigere kindveilige koptelefoons te verkrijgen in de handel die niet zo makkelijk kapot gaan. Ook gebeurt de omschakeling niet altijd goed van koptelefoon naar gewoon muziek of omgekeerd. Met eens af en aan te leggen is het wel opgelost, maar dat duurt toch eventjes en kinderen hebben dat geduld niet altijd.

Doelgroep

De aanbevolen leeftijd is tussen de 3 en de 6 jaar. Zelf zou ik eerder zeggen, zonder koptelefoon dan vanaf 1 jaar. Onze baby is een echte muziekfan en alles waar liedjes of melodietjes uitkomt heeft ze super graag. 6 jaar vind ik dan weer net iets te oud ervoor, al is onze 5 jarige zoon de grootste fan van de muziekspeler. Dus ik zou zeggen, 3-6 is correct maar het kan zeker ook voor jonger.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een stuk speelgoed dat leuke melodietjes kan afspelen waar de kinderen bij kunnen dansen of meezingen dan zit je zeker goed. Als je werkelijk gebruik wilt maken van de koptelefoon is het misschien aan te raden om een andere aan te schaffen, tenzij je heel voorzichtige kinderen hebt.

Ik zou het nog altijd niet zelf kopen, maar ik kan me wel voorstellen dat andere mensen dat wel doen. Als je de hoofdtelefoon niet meerekent zit je zeker goed qua kwaliteit. De muziekspeler kan tegen een stootje en is heel makkelijk te bedienen.

Comments are closed.