Weekendje weg - Hartjes

Als mama van 5 kinderen is het gewoon eens heerlijk om er eventjes tussenuit te gaan met mijn man. Omdat ik jonge kinderen heb durf ik nog niet luidop dromen van een weekendje weg, met ons tweetjes. Toch staat dit zeker te gebeuren eens de jongste wat ouder is. Eind dit jaar gaan we het ons eens “riskeren” om 1 nachtje weg te gaan. Nu doen we het nog met 1 keer per maand een date-night. Of zoals op de dag dat we 10 jaar getrouwd waren, zijn we er tijdens de schooluren vandoor gegaan (sauna + etentje) en was onze baby bij de lieve schoonouders.

Niet nodig, wel doen

Weet je, niet iedere mama of papa heeft het gevoel dat het nodig is om quality time te hebben met de partner. Niet iedereen heeft er echte nood aan. Ook ik riep enkele jaren en kinderen terug “Nee, ik heb daar geen nood aan!”. Dat is ergens ook wel zo, toch ben ik er het nut van gaan inzien. Niet alleen een avondje weg met vriendinnen maar vooral een avondje of dag weg met mijn man. Niet om van de kinderen af te zijn, maar wel om samen met mijn man te zijn. Praten zonder kinderen erbij, samen zijn zonder rekening te houden met de kinderen. Het is een wereld van verschil en heel erg nodig. Ja, wij zijn ook “alleen” als het lukt om al onze kinderen ’s avonds in bed te krijgen. Toch is dat anders. Wij zijn man en vrouw maar door de kinderen heen is dat meer mama en papa en ja, dat hoort erbij natuurlijk. Toch is het heel gezond en goed voor een relatie om voldoende aandacht te schenken aan het man en vrouw zijn. Dus, nood of niet, gewoon doen die date-nights!

Ga eens een weekendje weg

Als je al wat oudere kinderen hebt kan het misschien ook wel eens leuk zijn om er een weekendje weg van te maken. Bijvoorbeeld 3 dagen en 2 nachten. Zoals ik al zei, voor onze kinderen is dat nog veel te vroeg maar wie weet is dat voor jou wel al een mogelijkheid? Zelf ben ik grote voorstander van samen met het voltallige gezin op weekend te gaan. Toch moet dat ook eens als koppel kunnen, vind ik. Zeker als de kinderen ergens terecht kunnen waar ze het leuk vinden.

Rotterdam

Ik vind het wel leuk om af en toe eens te dromen en mogelijke reisbestemmingen opzoeken. Dan ga ik naar Weekendesk , daar kan je heel makkelijk kijken wat er allemaal te doen is. Ik wil zoiezo wel eens naar Rotterdam gaan, daar ben ik nog niet geweest. Je kan op die website gewoon invullen naar wat je op zoek bent zoals bijvoorbeeld “Romantisch” en dan de plaats dus in mijn geval is dat “Rotterdam”. Je geeft aan met hoeveel mensen en welke datums et voila je kan kiezen!

Romantisch in Rotterdam

Het zal voor ons niet de eerste jaren zijn. Maar, een vrouw mag dromen, niet waar. Dus ik nam al eens een kijkje en er waren 2 weekendjes die voor mij er werkelijk uitsprongen!

1 – Romantisch genieten op een schip

Deze springt er voor mij uit omdat je slaapt aan boord van het voormalig passagiersschip van de Holland-Amerika lijn. Heerlijk toch! Als kind ben ik ooit eens op kamp geweest op een schip. Ik vond dat werkelijk geweldig. Dat zou ik zeker zien zitten om samen te doen met mijn man, heerlijk genieten van elkaar en het water. Natuurlijk ook even de stad in om heerlijk te shoppen.

2 – Thermen Holiday

Ik hou wel van wellness en als ik dat kan combineren met slapen in een Novotel en de stad Rotterdam dan word ik helemaal blij. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik gek ben op ontbijten. In het Novotel hotel Rotterdam is er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet, yes please!

Ben jij al eens een nachtje (of meer) weggeweest zonder de kinderen? Hoe ging dat?

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.