De VTech familie viert Sinterklaas mama abc mamaabc blog

De aanloop naar Sinterklaas is in menig gezin een periode vol vreugd en spanning. Soms zelfs wat teveel spanning. Achterna hebben ze ook nog heel wat te verwerken. Nou, kinderen kunnen vaak dingen plaatsen en beter begrijpen door er mee bezig te zijn in spelvorm. Om deze reden maar vooral omdat het gewoon erg leuk is heb ik een printable bedacht!

Verkleden is top

Wij hebben hier thuis heel veel ToetToet autootjes en ook wat ZoefZoef dieren en Vrolijke Vriendjes. Op een goede middag, na een fikse regenbui buiten begon in mijn hoofd  het licht te schijnen. Ik bedacht me opeens toen ik met Anna op de speelmat zat om die VTech spulletjes aan te kleden! Hoe tof zou het niet zijn om de Vrolijke Vriendjes te verkleden in Sint en Piet?

Dus ik ging aan de slag met papier en schaar. De kinderen vinden het geweldig om hun speelgoed te verkleden. Omdat ik helemaal niet egoïstisch ben en graag andere kinderen het plezier gun heb ik er een printable van gemaakt. Deze kan je hier downloaden! Hoewel alles heel simpel is leg ik graag nog eens alles stap voor stap aan je uit. Indien er nog vragen of suggesties zijn hoor ik ze graag.

De VTech familie viert Sinterklaas mama abc mamaabc blog

Benodigdheden

Werkwijze

Bekijk de video

Sint of Piet

Als je een Sint of Piet wilt maken moet je de printable uitprinten waar de hoedjes opstaan. Print deze uit, laat de kinderen ze eventueel nog verder versieren. Knip ze uit. Niet er een elastiekje aan vast en bevestig het hoedje rond het hoofdje van een Vrolijk Vriendje. De sint of piet is geboren!

De VTech familie viert Sinterklaas mama abc mamaabc blog

Boot

Print de printable uit met het bootje dat je nodig hebt. Pas op, er zijn verschillende groottes voor de verschillende soorten speelgoed. Per bootje heb je 2 zijkanten nodig, deze zijn gespiegeld zodat ze aan weerskanten van het speelgoed dezelfde kant uitkijken. Laat de kinderen de boten versieren en knip ze uit. Knip een strook papier en wikkel dat rond het speelgoed. Kleef of niet er de bootjes aan vast. En varen maar!

Cadeau

Knip de cadeautjes uit. Laat de kinderen ze eventueel versieren. Knip een strook papier uit en bevestig dat rond het speelgoed dat je wilt omtoveren tot een cadeautje. Kleef er de cadeautjes op en klaar.

De VTech familie viert Sinterklaas mama abc mamaabc blog

Wat kan je ermee doen

Spelen natuurlijk! Genieten van het samen knutselen, het freubelen en bedenken wat je er allemaal mee kan doen. Laat de kinderen maar doen en algauw komen er de zotste rollenspellen naar boven. Heerlijk!

Stem op mij

Deze blog valt onder de finale inzending om VTech Blogkampioen te worden. Vanaf vandaag kan je via de facebookpagina stemmen op mij (op deze link klikken zou je hopelijk meteen goed moeten zitten). Dus, alstublieft, stem op. Ik wil heel erg graag winnen en een jaar lang VTech vertegenwoordigen.

 

Geniet ervan en leuke anekdotes nav dit knutselprojectje zijn zeker welkom.

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.