uitstap zoo van antwerpen dierentuin our happily ever after oheaHet was al een hele tijd geleden dat ik naar de zoo in Antwerpen was geweest. Een hele tijd is nog zwak uitgedrukt. Echt al vele jaren. Ik kan het me zelfs niet zo goed meer herinneren. Ik heb wel nog ergens beelden van een gezinsuitstap waar ik zelf nog een kindje was. We gingen met de trein. ’s Avonds gingen we dan naar de Samson en Gert kerstshow. Of was dat een andere dag? Nouja, het doet er niet toe. Het was al ontzettend lang geleden! We zijn met de kinderen wel al eens naar Pairi Daiza en naar Planckendael geweest. Dit jaar dus naar de zoo.

uitstap zoo van antwerpen dierentuin our happily ever after oheaNaar de Zoo Antwerpen

Ik had er wel zin in. Het was dus zoals gezegd al super lang geleden. Ik had ook niet al te hoge verwachtingen omdat het een echte stad zoo is. Uit verschillende hoeken had ik al vernomen dat de dieren er minder plaats en minder vrijheid hebben dan bij bijvoorbeeld Pairi Daiza en Planckendael. Dus, ik ging ernaartoe met dat in mijn achterhoofd.

Dat klopte ook. Ik heb natuurlijk zo geen inzicht in hoeveel ruimte een dier nodig heeft. Ik weet ook dat er mensen zijn die écht iets tegen iets als een zoo hebben. Dat een dier vrij moet kunnen zijn, dat geen enkele kooi groot genoeg is. Simpelweg omdat dieren niet in kooien moeten zitten. Deze discussie ga ik nooit aan. Kortom, ik weet niet hoe groot een kooi moet zijn voor welk dier om “goed” te zijn. Toch had ik ook hier en daar wel mijn bedenking bij de grootte van de kooi. Nouja, we waren er en we zouden een leuke dag hebben!

uitstap zoo van antwerpen dierentuin our happily ever after oheaWat wij ervan vonden

Over de grootte van de kooien ga ik het hier niet meer hebben. We vonden het wel fijn om in de zoo rond te wandelen. De dieren volgen elkaar redelijk vlot op, je hebt altijd overal wel wat te zien. Het was ook niet zo heel erg druk toen wij er waren, wat ik enkel maar als pluspunt zie.

De zoo is blijkbaar (ja ik wist dit dus niet) aan het vernieuwen, er was nog een deeltje afgesloten van het park. Maar ik denk niet dat we iets gemist hebben. De speeltuin was een beetje aan de kleine kant. Maar toch ook wel groot genoeg om de kinderen bezig te houden tijdens ons middageten. Ik kan me wel voorstellen als het een drukke dag zou zijn de speeltuin gauw te klein is. Nu hadden we altijd mooi onze kindjes in het vizier.

Er waren echt heel erg mooie plekjes, de vlindertuin bijvoorbeeld. Er was nog zo’n grote vogelkooi waar je in mocht wandelen dat er van buitenaf ook heel erg mooi en verzorgd uitzag. Er liepen ook andere dieren in rond. Ja, ik ben daar zelf niet in geweest wegens mijn angst voor alles wat vliegt groter dan een mus.

De giraffen kwamen ons ook een goedendag zeggen, dus mijn dag was helemaal geslaagd. Zeker toen mijn cornetto super lekker bleek te zijn én de kinderen geen ruzie maakten in het souvenirwinkeltje.

uitstap zoo van antwerpen dierentuin our happily ever after oheaZin om zelf te gaan?

De zoo is open van 10u tot 19u, als abonnee mag je al binnen om 9u.

De zoo ligt vlak naast het Centraal Station Antwerpen.
Koning Astridplein 26
2018 Antwerpen

De zoo is goed te doen met een bolderkar en dus veronderstel ik ook met een buggy.

Meer informatie op de website.

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.