Afgelopen zondag gingen we samen met dit geweldige gezin naar Planckendael. Onze vrienden hebben daar een abonnement en bij het verlengen ervan ontvangen ze gratis ticketjes dus hip hoi voor ons!

naarplanckendaelmet2gezinnen

Natuurlijk hadden we weer heel wat mee voor deze dag:

  • De bolderkar, dat spreekt voor zich! Ook deze dag werd deze goed gebruikt voor al onze spulletjes en voornamelijk Adam zijn veilig uitkijkplekje.
  • Luiers, poepdoekjes, slabbetjes en toevallig nog een vers t-shirt van Abel.
  • Heel veel drank: flesjes water, wat appelsap, sinaasappelsap en limonade.
  • Al reeds gesmeerde sandwiches met “memechoco” en met speculaaspasta, ook nog wat onbelegde sandwiches en vleesjes voor erop en een mes.
  • Wafels en koekjes, het liefst van de soort dat zo weinig mogelijk kruimeltjes geeft zodat onze bolderkar toch een beetje gespaard blijft. Of is dat gewoon een utopie?
  • We namen ook nog eens ons “goed” fototoestel mee en de bijhorende rugzak met lenzen etc.
  • De ringsling en de tula, voor mocht er iemand nood hebben om gedragen te worden.
  • Zonnepetjes, zonnecréme en ook voor de onweervoorspelling wat regenjasjes, truien en een paraplu.

4 volwassenen en 7 kinderen, met elk een eigen idee en verwachtingen over de dag. Het andere gezin heeft zoals vermeld een abonnement en komt er dus regelmatig, en de kindjes daar zijn het gewoon van voornamelijk te spelen in de speeltuintjes. Wij waren er nog nooit samen geweest en wilden dus wel rondstappen en diertjes kijken. We waren eventueel bereid om op te splitsen mocht het echt niet lukken samen qua verwachtingen, maar dat bleek niet nodig te zijn. Wat natuurlijk gezelliger was voor ons.

Eerst gingen we op jacht naar de babyolifant want Lucas wou deze heel graag zien! Alle olifanten zaten binnen én in het echt is het babyolifantje nog vele malen schattiger dan op foto. Er hing ook heel wat informatie rond over olifanten wat Abel geweldig vond.

Planckendael1

De voormiddag verliep vlotjes en was heel fijn. Eden onze allergrootste dierenvriend had niet genoeg ogen om alles te bekijken en niet genoeg vingertjes om naar alle dieren te wijzen. Alles vond hij even fantastisch en wonderlijk. Heerlijk om dat ventje bezig te zien en te horen!

Planckendael2

’s Middags besloten we om nabij de speeltuin te picknicken zodat wij op het gemak wat konden eten en praten en de kindjes konden spelen. Daar sloeg “de vonk” tussen Emma en Thibeau helemaal over en waren ze de rest van de uitstap aan elkaar verbonden! Lees daarover meer op dit blogje! Voor Emma is dat wat minder ongewoon, de laatste tijd maakt ze vlug vriendjes. Abel had het ook goed naar zijn zin want er was een waterspeelbaan, hélemaal zijn ding! Ook Adam en Eden konden zich er goed bezighouden, Eden al snel zo nat als een waterkiekske, gelukkig hadden we per toeval nog een vers t-shirt van Abel mee.

Planckendael3

Daarna ging het een beetje minder met Abel. Emma was al eventjes “aan het zagen” dat ze naar de pinguins wou gaan kijken. Abel had het veel te leuk op het speelplein en wou dus niet mee. Maar ja, wij wilden toch heus nog wat anders zien dan enkel de speeltuin, dus helaas voor Abel gingen we terug op pad. Dat resulteerde in schoppen, slaan en alle dieren dat we zagen “belachelijk” vinden. Nadat hij uiteindelijk een klein beetje gekalmeerd was en uitkeek om de zebra’s te zien ging het een beetje beter. Natuurlijk zijn de zebra’s aan de andere kant van het park dan waar de pinguins zijn, dus de weg ernaar toe was met momenten ook erg interessant te noemen. Het ijsje, dat hij onderweg kreeg, hielp hem gelukkig wel wat te ontdooien.

Planckendael4

Toen was het al rond 16u en het voorspelde onweer kondigde zich toch nogal onverwacht, maar vooral super luid, met een knal aan. Groot en klein verschoten zich een bult! Tijd om naar huis te gaan, eerst nog eventjes stoppen langs een winkeltje, waar ze elk iets kleins mochten uitzoeken. Waarop het begon te gieten en de regendingetjes goed van pas kwamen.

Wij kijken er allemaal naar terug als een heel mooie en fijne dag!

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.