cocktails babysit me time mamaabc mama abc blog

Me-Time maandag is een rubriek waar ik verschillende mama’s aan het woord laat over hun Me-Time momenten. Ik ben ervan overtuigd dat we heel veel kunnen leren van elkaar. Zo kunnen we leuke ideetjes opdoen en creatief zijn in het creëren van Me-Time momentjes doorheen de drukte van het gezinsleven.

Me-Time Maandag, door Ester

Wie is Ester?

Ik ben Ester en woon samen met Matthijs in Gent. Wij vormen 10 jaar een koppel en zijn reeds 3 jaar mama en papa van kleuters Jules & Alixe

Hoeveel behoefte heb je aan Me-Time?

Ik heb er wekelijks behoefte aan.

Wat is jouw ultiem Me-Time moment?

Me-time zit voor mij in kleine dingen. Een schaamteloze lange douche, een kinderloze autorit met de radio loeihard, bijvoorbeeld. Maar ook een avondje op restaurant met vrienden en veel te lang uitgestelde afspraak bij de kapper.

Binnenkort trek ik er met een vriendin op uit. We gaan een midweek naar Dublin om te shoppen, te eten, te drinken en te dansen. ‘Like good old times’. Zonder kinderen, zonder echtgenoot. Gewoon twee zotte wijven samen op pad. Even ‘geen’ moeder zijn.

Heb je genoeg Me-Time momenten?

Ik haal me-time uit de kleine dingen en naar mijn gevoel heb ik voldoende me-time.

Heb je elke dag of elke week kleine, stiekeme, Me-Time momenten?

Jep, zoals in de vorige vraag aangehaald. Een schaamteloze lange douche, een avondje in de zetel met een fleece deken, kaarsjes en warme chocomelk. Heerlijk!

Ester haar tip voor Me-Time tijdens een gewone dag!

Elke avond, zodra de kinderen in bed liggen. Maak er elke avond iets gezelligs van. Met een reep chocolade, bijvoorbeeld.

Heb je ook Me-Time momenten met je partner of vriend(in)?

Binnenkort ga ik enkele dagen op reis met een vriendin. We nemen het vliegtuig en gaan Dublin verkennen.Vooral het nachtleven en de winkelstraten dan.

Het is de eerste keer als moeder dat ik zonder kinderen en partner op verlof ga, en hier had ik echt nood aan. Jules is 3 jaar en Alixe net 2.

Wil je nog iets kwijt over Me-Time?

Kies een goede en betrouwbare babysit en zie het als een ‘investering’ in je relatie of in jezelf. Wees ook niet beschaamd om af en toe wat tijd voor jezelf op te eisen. Zonder kinderen en zonder partner.

Bedankt Ester voor het interview!

Wil je meer van Ester lezen kan je terecht op haar eigen blog esterdepret.be .


Me-Time Maandag! Wil je zelf je mening geven over Me-Time, geef me een seintje (kan via mail op 
sofie@mamaabc.be) en dan stuur ik je de vragen door!

There are 2 comments

Comments are closed.