Ik vroeg aan enkele mama’s wat hun me-time momentje is. Ik kreeg veel verschillende reacties binnen! Hieronder bundel ik enkele reacties, je kan er alvast heel wat inspiratie vandaan halen.

Me-Time door 10 mama’s

Mama Valerie

Nog eens goed op stap gaan. En eigenlijk zou ik nog eens heel graag op vakantie willen gaan met mijn papa!

Mama Aukje

Ik vind het heerlijk om gewoon lekker op de bank te liggen met een leuke film of serie, een kan thee en wat te snoepen erbij. Klinkt heel simpel, maar als ik echt na ga denken hoe vaak deze momenten voor zijn gekomen sinds ik moeder ben dan is dat op 1 hand te tellen.

Mama Linda

Realistisch. Meidenavond met vriendinnen hapjes drankjes spelletjes en gezelligheid. Als je bedoelt helemaal ‘me’ als in alleen dan uitgebreide massage en schoonheidsbehandelingen. Of lekker een weekendje met manlief naar Parijs.
Onrealistisch een rondreis door een prachtig land met m’n vriend!

Mama Roza

Met een glas wijn (na de zs natuurlijk), een lekker chocoladedessertje en een fleezeke naar een romantische komedie kijken en ongegeneerd kunnen meebleiten.

Mama Stéphanie

Realistisch: kids in bed, zetel in met een dekentje en een leuk programma of een aantal uren bij de kapper of schoonheidsspecialist Onrealistisch: reisje naar een zonnige bestemming (helemaal alleen) klinkt zo egoïstisch *zucht*

kindermassage babymassage mama abc blog

Mama Nele

Realistisch: In de winter een warm bad met een glas rode wijn. In de zomer een terrasje met 1 of meerdere vriendinnen (en vrienden) met een glaasje wijn. Onrealistisch (en ook niet écht nodig): 5-10 dagen weg van het huishouden en de kindjes. Efkes naar een warme bestemming met zon, zee, strand en gezelligheid.

Mama Reina

Een hele dag in de bergen fietsen, het vliegtuig stappen en een citytrip maken.

Mama Nicole

Omdat mijn man de avonden werkt, is het voor mij lastig om ‘s avonds weg te gaan om bijvoorbeeld met vriendinnen af te spreken. In een ideale situatie werkte mijn man ook gewoon overdag, zodat ik ‘s avonds wat spontaner met vriendinnen naar de film kan gaan bijvoorbeeld of lekker uit eten.

Mama Merel

Heerlijk uitslapen staat echt op 1 (en dat is momenteel best onrealistisch haha). En daarna rustig ontbijten met croissants en versgeperste jus, beetje aanmodderen in huis, naar de kapper en winkelen, film kijken en/of een boek lezen.

Mama Karlien

Heeerlijk: op een tropisch eiland in een hangmat nadat ik een paar uur heb gesurft. Wow! De kids zijn die dag met papa een rondje over het eiland aan het touren.

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Me-Time slotsom van deze 10 mama’s

Op vakantie gaan, het liefst naar een warm mooi land IIIII
Bank liggen met heerlijk lekkers III
Meidenavond II
Massage/Sauna/Schoonheidsspecialiste III
Op stap gaan II
Weekendje weg II
Warm bad I
Bergen fietsen I
Lekker etentje I
Heerlijk uitslapen met rustig ontbijt I
Winkelen I

In het verleden verschenen er al leuke artikels over hoe mama’s me-time invullen en ervaren, deze kan je makkelijk terug bekijken door hier op te klikken. Er komen nog meerdere artikels aan en daarbij een aanvulling wat de meeste mama’s leuk vinden als me-time. Wil je ook meedoen aan dit leuke onderzoek kan dat door dit formulier in te vullen.

Comments are closed.