We hebben al eventjes toettoet speelgoed in huis. Van dag 1 was dat hier een echte hit. Zowel voor Eden die toen nog net 1 jaar was als voor Abel dat nu 6 jaar is. Het ziet er heel vrolijk uit en het is gemaakt van stevig plastiek. Dat laatste is wel heel erg nodig bij onze kinderen en hun voorzichtigheid tijdens het spelen.

toettoet speelgoed sinterklaas cadeau idee vtech appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Toettoet, voor elk kind

Wij zitten hier met 4 verschillende kinderen die onderling ook heel verschillend spelen. Met de toettoet autootjes is dat geen enkel probleem. Willen ze enkel met de autootjes spelen (Adam heeft zijn favoriete kraan, owee als Eden daarmee weg is) dat kan. Hebben ze zin om te bouwen, dat kan. Willen ze de verschillende geluidjes uittesten dat kan. Gewoon kijken hoe de trein altijd maar voort blijft rijden, ook dat kan. Ideaal voor ons!

Voordeel

Uitbreidingen

Het speelgoed van toettoet kan je makkelijk uitbreiden. Ze hebben verschillende sets, autootjes en banen te koop. Op het verjaardagsfeestje kregen we twee keer de treinset, het leuke daaraan is dat dit helemaal niet erg is! Zo kunnen ze gewoon nog meer combinaties maken. Aangezien ze hier vaak samen spelen met de toettoet autootjes als iemand ze uithaalt is dat al helemaal niet erg, is het zelfs heel erg fijn dat er meerdere stuks van zijn.

Ik hou van speelgoed dat je kan uitbreiden niet enkel omdat je dan veel mogelijkheden hebt. Vooral omdat je dat makkelijker kan opbergen. ’t Is te zeggen, je hoeft niet speciaal een nieuwe bak of doos te gaan kopen om het op te ruimen. Natuurlijk, als je er veel van hebt moet je het ook wel even organiseren. Maar toch, mijn voorkeur gaat uit naar speelgoed waar je zaken voor kan bijkopen. Ook heel erg handig voor als mensen vragen wat de kindjes willen voor hun verjaardag / sinterklaas / kerst / …

toettoet speelgoed sinterklaas cadeau idee vtech appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

 

Educatief

Toettoet kan je geweldig goed educatief inzetten. Ik vind dat kinderen ook gewoon moeten spelen om te spelen. Door gewoon ermee te spelen leren ze al ontzettend veel, natuurlijk kan je daar ook op inspelen. Denk aan de kleuren, de namen van de auto’s, de liedjes, verkeersregels, conversatie, samen spelen, …. Veel educatieve mogelijkheden dus.

Nadeel van toettoet

Het nadeel vind ik wel dat de grote dingen zoals de kraan, de parkeertoeren en de brandweer moeilijk op te bergen zijn. Daarvoor moet je echt al een grote kast hebben of open en bloot op de kast of ergens plaatsen. Dat is minder. Ik heb graag dat alles in een (grote) doos kan passen. Nouja, de kinderen vinden het hier zodanig leuk dat ik het er graag bijneem.

Oh en het geluid, het zijn wel leuke melodietjes en zo maar toch ben ik blij als ze even hun mond houden.

Doelgroep

Van 12 maanden 6 jaar, volgens de doos. In werkelijkheid ook al leuk voor jongere baby’s en voor oudere kinderen.

Zelf kopen?

Kijk hier  maar!

Dus, zoek je nog een fijn kadootje voor jonge kinderen voor Sinterklaas? Dan is dit zeker een aanrader! Wat een reclame zeg, enkel en alleen uit enthousiasme.

There are 3 comments

Comments are closed.