Ondertussen is de herfstvakantie weeral over de helft! Tijd voor een schoolupdate.

De oudste zoon, eerste leerjaar

Onze oudste zoon doet het heel goed. Soms heeft hij het wel eens lastig met dingetjes die voor andere vanzelfsprekend zijn. Maar dat kunnen we altijd oplossen. Hij heeft ook geen erge crisissen meer gehad doordat hij teveel aan het opstapelen was. Allemaal blij dus, hopelijk blijft het zo.

De dochter, derde keuterklas

Ook bij onze dochter lijkt het allemaal vlotjes te gaan. Geen problemen om haar op school te krijgen en ’s avonds meestal ook geen naslag. Soms wel eens maar eens de onderliggende reden bovenkomt, meestal iets met haar beste vriendinnetjes te maken, en we praten erover kan ze het verwerken en plaatsen. Dus hier ook, allemaal blij. Meestal toch.

De tweede zoon, eerste kleuterklas

Mijn tweede zoon is ons echt aan het verbazen! De laatste vrijdag van de maand is er forum bij ons op school. Dat is in de namiddag en dan stellen alle klassen hun project voor waar ze over aan het leren zijn. Dat is via een toneeltje, wat dansen, een liedje, tekeningen met uitleg erbij, …. of andere uitingen. Heel erg fijn om zo op de hoogte te zijn van alles.

De laatste vrijdag van september was er dus ook forum. Omdat ik het niet zag zitten om hem te halen ’s middags en dan wat later terug te moeten om naar het forum te kijken. Besloten we dat hij eens boterhammetjes op school kon eten. Hij zag dat wel zitten!
Toen ik  aankwam even voor het forum was hij wel heel blij mij te zien (wie niet hé?) maar ook heel enthousiast over het eten! Woehoe, dat was een goed begin.

Vanaf dan besloten we om hem de vrijdag een volle dag te laten proberen. Dus de week erna gingen we ervoor. Hij was weer enthousiast om zijn boterhammetjes mee te nemen, dus dat begon goed. En ja hoor, om 15u15 haalde ik een enthousiaste zoon van school.

Ons plan om hem elke vrijdag een volle dag te laten gaan ging van start. Al dacht onze zoon daar anders over. De maandag erna vroeg hij, toen we al op school waren, of hij zijn boterhammetjes mee had. Euh nee! Jij gaat vandaag een halve dag en dan eten we samen boterhammetjes. De volgende dag vroeg hij het ’s morgens. Dus dan ging ik maar extra aan het smeren en zo kwam het dat hij ook op dinsdag een volle dag ging. Wat ging het opeens vlug!

Het ging enkel nog maar vlugger. Als ik ’s morgens vraag of zeg: “Je gaat straks gaan spelen bij Hermien.” Wil hij niet. Als ik dan vraag: “Ga je er boterhammetjes eten?” Dan is hij plots heel erg enthousiast. Zo kwam het dat hij opeens bijna een volledige week ging. De donderdag was hij nog lekker aan het slapen en ik liet hem slapen. Oma kwam babysitte op de baby en dan dus ook op zijn broertje terwijl ik de rest naar school bracht. De week daarna kwam zijn eerste echte volledige week! Nu al. Wauw.

Het afzetten gaat ook echt heel erg goed. De kindjes zitten allemaal op houten bankjes in de ronde. Onze zoon niet. Hij neemt een roze krukje en zet dat er vlak naast. Dat is zijn plekje en zo gaat het goed. Hij zorgt dat zijn krukje staat zoals hij het wil, er mag absoluut niets anders bijstaan. Dan gaat hij zitten, moet ik hem op elke wang een zoen geven en kan ik gaan. Ongeloofelijk toch. Hij is er blijkbaar nu echt klaar voor!

Hier blije kindjes, blije mama en een blij gezin dus als het tegenwoordig over school gaat.

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.