The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie LambrechtThe Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht

Sinds zaterdag 9 juni 2018 is The Smurf Experience open in Brussels Expo. Wij waren er als een van de eersten bij om het smurfenavontuur te beleven. Hierbij geef ik je zeven redenen om het Smurfenavontuur aan te gaan!

1 – Waan je een echte smurf

The Smurf Experience doet je zo groot voelen als een Smurf. Stap mee in de wereld van de Smurfen en verwonder je over hoe groot een blauwe bes is op Smurfenniveau. Kijk je ogen uit en bewonder de pracht en praal van de natuur. Heerlijk om tijdens het Smurfenavontuur je opnieuw klein te voelen.

Kijk hoe mooi!

Mijn kinderen en ikzelf vonden het werkelijk fantastisch om rond te lopen en alles te ontdekken! Ik heb zeker wel tien keer aan mijn man gezegd: “Kijk hoe mooi!”

2 – Ga mee op avontuur

Je wordt echt  meegezogen in de wereld van de Smurfen. Stap door het betoverende bos, doe een dansje met de Smurfen, luister naar hun verhalen, ren weg van Azraël, ontsnap uit de kooi bij Gargamel, vlieg mee op de rug van Ooievaar en vier feest zoals alleen Smurfen kunnen feestvieren.

Alle Smurfen, vriendjes en vijanden zijn aanwezig. Alle ruimtes zijn ontzettend mooi afgewerkt tot in het kleinste detail. Het is echt een feestje om er rond te lopen en alles te ontdekken en te bewonderen. Er is zelfs een kooi waarin je je werkelijk een Smurf voelt, gevangen genomen door Gargamel, spannend!

3 – Technologische hoogstandjes

Het prachtig uitgewerkt decor van de wereld van de Smurfen zit vol met technologische hoogstandjes. Dan heb ik het over veel meer dan het ding waarnaar je kan luisteren als je een nummertje indrukt. Er zijn hologrammen, video mapping, motion capture, augmented reality, 180° videoprojectie, facelift en nog meer!

Er is in een ruimte van Gargamel een hologram waar Azraël plots tevoorschijn komt piepen. Nouja mijn jongste dochter stond daar vlakbij en toen Azraël tevoorschijn kwam was ze nogal heel erg geschrokken, het lijkt ook helemaal écht.

The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht

4 – Draag zorg voor de natuur

De Smurfen dragen verschillende waarden hoog in het vaandel zoals tolerantie, solidariteit, vriendschap en de bescherming van het milieu. Deze waarden kan je ontdekken doorheen het Smurfenavontuur, deze zijn allemaal op een leerrijke speelse manier weergegeven zodat het echt op kinderniveau gebracht is. Ideaal om er thuis verder over te praten.

De smurfen komen zo sympathiek over omdat ze waarden als eerlijkheid, moed, verdraagzaamhed, solidariteit en vrijgevigheid uitdragen. Ze leveng ezond en voelen zich erg betrokken bij de bescherming van het milieu. Deze universele waarden overstijgen leeftijd, geslacht en cultuur en in deze zin werd het Smurfenavontuur ook uitgewerkt. Het Smurfenavontuur zet immers aan tot nadenken over de wereld van vandaag via waarden die door de Smurfen worden belichaamd. – Véronique Culliford, algemeen directeur van IMPS.

5 – Activiteiten

Het smurfenavontuur is echt op maat van kinderen gemaakt. Het is niet enkel doorheen het Smurfenbos lopen maar ook dingen doen. Je kan touwslingeren, klimmen, bewegende paden volgen, er is een glijbaan en nog veel meer. Dit was echt ideaal voor ons. Doordat onze kinderen ook echt dingen konden ondernemen hun aandacht makkelijker erbij bleef.

The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht The Smurf Experience Het smurfenavontuur Sofie Lambrecht

6 – De film!

De film met de virtual reality bril op was voor mij echt het hoogtepunt. Dit was mijn eerste echt ervaring met zo’n bril en wauw wat heb ik ervan genoten. Echt een aanrader, ik zou het wel niet doen met te jonge kinderen en ook niet als ze vlug bang zijn tijdens een gewone film op tv.

7 – Leer verder in de klas of thuis

Na het smurfenavontuur stopt het nog niet. Er is een bundel beschikbaar voor de lagere school waarin er dieper ingegaan wordt op de maatschappelijke leerthema’s die aan bod komen tijdens The Smurf Experience.

The Smurf Experience in Brussels Expo – Paleis 4

Het Smurfenavontuur is open vanaf 9 juni 2018, elke dag tussen 10u en 18u. Te vinden in Brussels Expo, Paleis 4, Belgiëplein 1020 Brussel – België. Te beleven tot 27 januari 2019.

Vanaf 2019 zal het Smurfenavontuur beginnen aan een wereldtournee van vijf jaar.

Bekijk hun website.

Tickets

Kinderen tussen 3 en 12 jaar – 11 euro
Jongeren en studenten tussen 13-18 jaar – 14 euro
Volwassenen – 17 euro
Families van 4 personen – 52 euro

Duur

Natuurlijk is dat afhankelijk van hoe uitgebreid je alles bekijkt, naar alles luistert en uittest. Wij deden er een dik uur over maar we hebben niet bij alles stilgestaan en alles uitgewerkt qua educatief aanbod. Een gemiddeld bezoek duurt 1u15 min.

“Ge moest al weg zijn.” of “Blijf maar thuis.”

Ik vind het zeker en vast een aanrader. Het is niet goedkoop maar je krijgt er wel veel voor in de plaats. Je kan er geen dag mee vullen maar het is wel een uitstap dat de kinderen lang zal bijblijven. Als je dan ook nog eens dieper ingaat op de waarden krijgt de uitstap nog een extra dimensie. The Smurf Experience zit heel goed in elkaar, is tot in de puntjes uitgewerkt en neemt je op verschillende manieren mee in de Smurfenwereld. Ik zou zeggen:” Ge moest al weg zijn!”.

Meer over Het Smurfenavontuur

De smurfen doken in 1958 oop in de wereld van het stripverhal, als nevenfiguren in een van de middeleeuwse avonturen van Peyo’s eerste helden, Johan en Pirrewiet (Robbedoes). Om deze zestigste verjaardag in stijl te vieren, wilde het bedrijf IMPS, dat wereldwijd de rechten op het Smurfenmerk beheert, een groots evenement organiseren om het erfgoed van Peyo te verheerlijken. Dit idee werd toevertrouwd aan de creativiteit en savoir-faire van Stéphan Uhoda en zijn teams. Zij hebben er vorm aan gegeven en “het Smurfenavontuur” was geboren.

Het is onze bedoeling om de Smurfen voor te stellen als personages die mee zijn met hun tijd en niet als oude mannetjes met een witte baard …. Sorry, Grote Smurf.

Al sinds hun creatie zijn de blauwe wezentjes van Peyo er immers steeds verrassend goed in geslaagd om zich permanent te heruitvinden en te blijven aansluiten bij hun tijd. Alle technologische apparaten zijn gebruiksvriendelijk zodat elke bezoeker, jong of minder jong, ze zou kunnen bieden. – Chloé Beaufays, woordvoerster van het Smurfenavontuur.

Er zijn in totaal negen ruimtes met telkens een andere aparte sfeer, verspreid over een totaal van 1500 vierkante meter.

Bekijk de vlog

Ik filmde ook enkele stukjes van ons bezoek aan The Smurf Experience


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier.

There are 7 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.