Ondertussen al 2,5 week gestart op school. Via Instagram en Facebook kon je al goed volgen. Hier probeer ik even een kleine naslag te schrijven.

We hebben nu vijf schoolgaande kinderen, dus geen enkel kind meer thuis overdag tijdens de schooluren. Ik zal de kindjes van oud naar jong overlopen!

Woody Pyjamas
Nog even samen heerlijk een verhaaltje lezen in bed voor de school van start gaat. Pyjamas zijn van Woody én heerlijk zacht!

Onze oudste zoon zit nu in het vierde leerjaar

Onze school werkt met graadsklassen dus nu was het voor hem niet zo spannend. Dezelfde klas (gebouw) en dezelfde juf. De enige verandering is de helft van zijn klas nieuwe kindjes en natuurlijk nieuwe leerstof. De start was goed maar toch merk ik nu al veel meer stress dan vorig schooljaar. Ik ben benieuwd waar dit naartoe zal gaan.

Oudste dochter in het derde leerjaar

Deze dochter ging naar een nieuwe klas en juf. Ik heb de indruk dat het goed gaat en dat ze graag gaat. Deze juf is wel iets ouder en heeft last van een lager immuun systeem dus ik hoop alleen maar dat ondanks grote kans dat deze juf wat meer ziek zal zijn het goed verloopt. De juf is enorm goed, gedreven en geeft héél graag les. De dochter is ook heel positief over de nieuwe juf en klas. Dus dit ziet er wel goed uit voor de komende twee jaar.

Middelste zoon naar een nieuwe school en type 9 onderwijs

Hier heb ik het moeilijk, nog altijd. Ik moet enorm wennen aan twee scholen en de andere aanpak en gevoel op school. Ik heb hier reeds veel over gezaag op Instagram stories en over geweend in mijn zetel thuis. Toch moeten we erdoor. ‘s Morgens gaat het heel vlot en relaxt ik heb echt tijd genoeg om eerst de kindjes af te zetten en dan opt gemak met deze zoon naar zijn nieuwe school. Dat verloopt heel vlot. ‘s Avonds is het nog zoeken, dan haal ik eerst de kindjes af en dan samen nog de laatste zoon ophalen. Dit gaat niet goed, er is tijd genoeg maar de kinderen zijn dan uiterst onaangenaam en ze willen alleen naar huis en niet wachten op hun broer. Adem in en adem uit.

Ik heb de indruk dat hij wel heel gelukkig is op zijn nieuwe school en graag ernaar toe gaat. Het is veel meer wennen voor mij. Meer zo de “kleinere” zaken zoals een schoolagenda en ophalen aan de poort gevoel. Gewoon het algemene gevoel ook al is de juf heel erg lief en open. En huiswerk, hij kreeg voor het eerst huiswerk mee naar huis. Het was niet veel en vlug gedaan maar toch nee ik kan huiswerk echt niet gaan begrijpen op zo’n jonge leeftijd.

Back to school
Lettersweaters van JBC

Jongste zoon in het derde kleuter

Voor deze zoon is er niet zoveel verandering, zelfde juf en zelfde klas. Enkel wat nieuwe kindjes in zijn klas. Hij gaat heel graag en doet het goed volgens mij. In het begin kreeg ik signalen van zijn juf dat hij heel wild en luid en druk was. Zo kennen wij hem, thuis is hij altijd zo. Op school nog nooit. Dit gedrag was dus anders maar is ondertussen al weer over. Is dat goed of niet, geen idee maar hij gaat graag en is gelukkig. Dus geen zorgen voorlopig.

Jongste dochter voor het eerste naar school, peuterklas

De eerste week ging bijzonder goed! Geen enkele keer traantjes, enkel de eerste dag een kleine mini aarzeling. Het ging dus bijzonder goed. Na het weekend was het een beetje anders, toen waren er maandag en dinsdag enkel afscheid traantjes maar verder een heel goede leuke week. Na het tweede weekend ging het goed op maandag en dinsdag maar op woensdag waren er wat traantjes, de donderdag verliep weer super vlot. Dus ook hier een heel goed begin.

Ook interessant:  Over school en alles wat daarrond komt kijken

Hoe gaat het bij jullie?

Comments are closed.