Reeds vier jaar kan ik genieten van onze nieuwe keuken. Ik ben zo enorm blij dat de echt vuile, lastige kant van onze verbouwing achter de rug is. We zijn er zeker nog niet helemaal maar dat komt wel. Nu komt het erop aan om tijd te maken en natuurlijk ook budget bijeen te sparen voor de afwerking. Zo willen we nog een tuinhuis, nieuwe binnendeuren, de plafond moet ook nog altijd geschilderd worden en zo voort. Nog veel werk, maar we nemen onze tijd hiervoor. We hebben nu reeds een fijn comfortabel huis en dat is het allerbelangrijkste.

Zo ook de keuken, ik ben enorm blij met onze grote keuken met veel kasten en werkruimte! Toen onze keuken en onze living afgewerkt werden hadden we geen budget om onze droomlampen te kopen voor boven ons keukeneiland.

Keuken Sofie Lambrecht

Ons keukeneiland is het hart van ons huis

We gebruiken het keukeneiland voor super veel dingen. Natuurlijk om te koken en alles voor te bereiden van het eten. Maar daarnaast ook om gezellig een boekje te lezen, een spelletje te spelen, kleuren en tekenen, … de kinderen zitten altijd aan het keukeneiland op hun tablet als ik aan het koken ben.  Zowel ‘s morgens, overdag al’ s avonds wordt het keukeneiland gebruikt. Daarom is de verlichting ook enorm belangrijk, er moet voldoende licht zijn én de sfeer moet goed zitten.

Lees ook: Onze familiekeuken doet dienst als ….

Keuken Sofie Lambrecht Keuken Sofie Lambrecht

(Sfeer)verlichting is belangrijk

Nu we de grove verbouwingen achter de rug hebben zitten we volop in de afwerkingsfase, daar hoort goede verlichting ook bij. Toen de keuken net geinstalleerd was kochten we vier heel eenvoudige witte lampenkappen voor boven de keuken. Ze waren heel goedkoop en basic. Niets mis mee natuurlijk maar we hadden wel degelijk plannen om deze ooit te vervangen door lampen waarvan we echt dachten “Ja, dat zijn ze!”. En hoera, nu vonden we ze eindelijk! We kochten, vier lampen bij Directlampen.nl ,. Wij hebben gekozen voor een scheepslamp, om volledig te zijn de “Vintage scheepslamp Lumidem Ebbe bruin”.

Keuken Sofie Lambrecht

Keuken Sofie Lambrecht

Het is een enorm groot verschil nu qua sfeer in de keuken en de living in het algemeen aangezien we een grote open ruimte hebben. Ik ben er zo enorm blij mee, ik wil ook de rest van onze lampen aanpakken!

Lees ook: Opruimen en orde houden in de keuken

Comments are closed.