Een voorleesboek hoeft geen echt prentenboek te zijn

De boeken Abeltje en De A van Abeltje zijn geen echte prentenboeken, al staat er hier en daar een leuke tekening. Toch zijn ze heel erg fijn om uit voor te lezen. Dit voor iets oudere kinderen, wij probeerden het eens toen onze oudste, ik dacht 4 jaar was maar toen was zijn interesse er nog niet. Nu hij 6 jaar is hebben we het boek Abeltje al 2 keer voor hem voorgelezen en het boek De A van Abeltje 1 keertje, bijna helemaal. Zonet eigenlijk nog, we zitten aan het heel erg spannende einde!

abeltje-de-a-van-abeltje-voorleesvrijddag-voorlezen-our-happily-ever-after-3

Abeltje, het boek

Het boek Abeltje kochten wij al toen ik nog zwanger was van ons eigenste zoontje A.. Ja, dat moesten we toch gewoon in huis hebben. Ik kende het zelf niet, manlief wel. Hij had het als kind zelf gelezen en had er heel goede herinneringen aan.

“Abeltje werkt als liftjongen in het warenhuis KNOTS. In zijn lift is er een geheimzinnig knopje. Als hij daarop drukt gebeurt er iets vreselijks. De lift schiet omhoog, dwars door het dak, en vliegt met alle inzittenden door de lucht. Dat is het begin van een schitterend avontuur voor Abeltje, zijn vriendinnetje Laura, meneer Tump en juffrouw Klaterhoen. Ze maken een echte wereldreis. Ze komen in New York, maken een revolutie mee in Perugona… ze hebben de tijd van hun leven.”

Als extraatje vervangen wij spontaan de naam Laura door onze dochter. Laura Onze dochter heeft in het boek een konijntje en daar maken wij Marsepeintje van (naar een van onze konijnen). Vinden de kinderen super leuk!

abeltje-de-a-van-abeltje-voorleesvrijddag-voorlezen-our-happily-ever-after-3

De A van Abeltje

Toen we te weten waren gekomen dat er nog een vervolg op het boek Abeltje was kochten we deze ook. Ahja, zo zijn we.

“Abeltje gaat samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura naar de kermis in Middelum. Maar daar loopt het helemaal mis, want tijdens een goocheltruc van professor Pinsky verdwijnt Laura. Niemand weet waar ze is gebleven. Abeltje mag de woonwagen en het paard van de professor lenen. Samen met meneer Tump en juffrouw Klaterhoen gaat hij op zoek naar Laura en op weg naar… nieuwe avonturen!”

Voorlezen

Wij lezen elke avond voor! Eerst leest onze zoon een stuk uit één van zijn AVI boekjes. Daarna lezen wij voor uit bijvoorbeeld De A van Abeltje. Om af te sluiten lezen we nog een stukje voor uit een kinderbijbel.
Overdag lezen we ook af en toe voor, zeker als de kinderen het vragen. Heerlijk. Sinds de baby er is lees ik vaak voor tijdens de borstvoeding, zo kan onze jongste zoon extra genieten van wat aandacht.

abeltje-de-a-van-abeltje-voorleesvrijddag-voorlezen-our-happily-ever-after-3

Lezen jullie veel voor?

There are 7 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.