Een loopwagentje is bij de meeste kinderen een grote hit. VTech heeft de loopwagen een echte meerwaarde gegeven door er verschillende zaken aan toe te voegen. Goedgekeurd door Anna!

VTech 5 in 1 Letter Locomotief review speelgoed mamaabc abc mama blog

VTech 5 in 1 Letter Locomotief

Functies

Nou, het klinkt wel heel stoer, vind je niet? Het is heel wat ineen, 5 in 1 staat er maar op zich kan je er meer mee doen. Het speelgoed bestaat uit 2 grote stukken, de locomotief en het zitje. Nou laten we beginnen met het zitje.

Het zitje apart kan je gebruiken als zitbankje, als loopfiets (zonder stuur) en als trekkar. Je kan er tevens dingetjes in opbergen. Altijd een hit bij ons thuis speelgoed waar je dingetjes in kan opbergen. Mijn verzamelkinderen zijn daar dol op.

Verder heb je nog de locomotief deze kan je gebruiken als loopwagentje. Anna vindt het geweldig om de locomotief vooruit te duwen, al heeft ze daar niet altijd het stuur voor nodig. Nee, Anna schuift de locomotief ook evengoed zijwaarts hoor. De ene kant van de locomotief is lekker rustig waar er gewoon een reliëf tekening is aangebracht. Het is over de andere kant dat ik het wil hebben!

Er staan heel wat knopjes op. Allereerst het volume knopje, kan kiezen tussen 2 standen. Daarnaast een knopje met een off, boekje of treintje. Nou, over het algemeen gaat de stand boekje de cijfers vertellen dat op de knopjes eronder staan en de stand treintje gaat het dier vertellen en het geluid nadoen. De knopjes bovenaan bevat het weer en heel wat liedjes. Heel fijn, Anna zit er altijd bij te dansen! Er is heel wat om aan te voelen, te draaien, te duwen, naar te luisteren, … Ook is er een telefoontje met een klik-knopje, de telefoon kan je plaatsen in de houder aan de zijkant of aan het stuur. Pas op, niet rijden tijdens het bellen (of omgekeerd). Ook is er een soort boekje, de kaft kan je open en dicht doen, je hoort leuke geluidjes en het zonnetje begint te stralen. Anna is er dol op.

VTech 5 in 1 Letter Locomotief review speelgoed mamaabc abc mama blog

Dat is nog niet alles! Er worden ook blokjes bijgeleverd. Deze blokjes kan je stapelen maar dat is natuurlijk niet zo nieuw. Op elk blokje staat er een letter met bijpassende tekening. Aan beide kanten een andere letter. Er is een plaatsje voorzien waar zo’n blokje inpast en dan vertelt de locomotief zomaar welke letter erop staat en hoe je dat kan uitspreken. Knap hé. Om het af te maken kan je de blokjes in het gat bovenop de locomotief gooien en dan hupla vliegen ze zomaar zonder pardon in het karretje (als het karretje aan de locomotief hangt)!

Het karretje kan je heel makkelijk aan de locomotief bevestigen doormiddel van een knopje onderaan de locomotief. Dan kan je op het karretje zitten en sturen met de locomotief. Ik merk dat dit voor Anna nog iets te moeilijk is (ze is nu 9 maanden), maar Eden van bijna 3 jaar vindt het super leuk.

VTech 5 in 1 Letter Locomotief review speelgoed mamaabc abc mama blog

Doelgroep

Op de doos staat voor kindjes tussen 12 maanden en 36 maanden. Nou, dat kan zeker kloppen. Anna is nu 9 maanden en zoals ik al zei net nog iets te klein om de loopwagen te gebruiken zoals het hoort. Toch heeft ze ook al heel veel plezier aan dit speelgoed gehad. Ze vindt het geweldig om overal op te duwen en aan te draaien. Evengoed rijdt onze oudste zoon Abel van 7 jaar af en toe rond met het karretje!

Educatief

Zoals ik al aanhaalde kunnen ze met de locomotief de letters leren! Ook is er een eerste kennismaking met een klok, deze staat op de neus van de locomotief. Natuurlijk leren ze hun motoriek oefenen, zien ze de tekeningen en de cijfers, leren ze over de dieren en hun geluiden, … Heel nuttig speelgoed en goed voor hun algemene ontwikkeling. Het is gewoon heel erg leuk.

VTech 5 in 1 Letter Locomotief review speelgoed mamaabc abc mama blog

Zelf kopen?

Natuurlijk kan dat! Deze schitterende 5 in 1 Letter Locomotief van VTech hebben ze bij bol.com.

*Dit is een samenwerking

Comments are closed.