Dit boekje kregen wij van Kimberley voor de geboorte van Eden. Toen was er bij ons helemaal nog geen sprake van een Anna. Nope, Eden was ons laatste kindje. We kregen dit boekje omdat het leuk was, omdat Eden een broertje was voor de drie andere kinderen. Zelf ben ik altijd wat sceptisch tegenover boekjes die gaan over dagelijkse dingen. Dit omdat ik vaak de zaken nogal anders aanpak. Nouja, het was een cadeautje waar ik heel blij mee was en zeker toen ik ontdekte dat de kinderen het verhaal heel leuk vonden.

Anna en haar broertje

Auteur: Kathleen Amant, Uitgever: Clavis B.V.B.A. Uitgeverij, Nederlandstalig, 26 pagina’s, ISBN: 9789044815542

Het verhaal

Het boekje gaat over Anna, ze heeft een mama die het erg druk heeft. De mama is laat thuisgekomen van haar werk en moet nog eten klaarmaken. Gelukkig is Anna er om te helpen. Anna heeft een klein broertje, Lars. Mama moet koken en ondertussen gaat Anna spelen met Lars. Als het tijd is om naar bad te gaan helpt Anna haar klein broertje met kleertjes uittrekken en haartjes wassen. Anna is heel lief voor haar klein broertje.

anna en haar broertje voorleesvrijdag boek review mamaabc abc mama blog

De tekeningen

De tekeningen lopen niet achter de tekst, er is telkens een kant voorzien voor de tekst en een kant waar er een tekening opstaat. De tekeningen zijn heel leuk en met levendige kleuren. Ze zijn herkenbaar en schattig.

Wat dit boekje extra leuk maakt

Dit boekje is heel fijn om voor te lezen aan kinderen die een klein broertje hebben. Dit kan een hulpje zijn voor het kind om een zicht te krijgen op wat het kan inhouden om een grote zus te zijn. Toch ben ik daar altijd heel erg voorzichtig mee, ik wil mijn kinderen geen dingen opleggen en daardoor kans lopen om aan hun eigen gevoelens voorbij te gaan.

anna en haar broertje voorleesvrijdag boek review mamaabc abc mama blog

Doelgroep

De boekjes van Anna zijn gericht op kinderen van 1 tot 3 jaar. Uit ervaring merk ik dat oudere kinderen het ook nog leuk vinden om te luisteren naar dit boek en te kijken naar de tekeningen.

Zelf kopen?

Natuurlijk kan dat bij bol.com!

*Affiliate link

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.