Yupla, nog een ideetje erbij se om een lange autorit met kinderen te overleven. Ik stelde een boekje samen. Gewoon afprinten, wat schrijfmateriaal erbij voorzien et viola. Gewoon doen dus! 

Een bezighoud boekje voor tijdens een lange autorit

Kinderen in een auto. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zeker niet als ze er een 15 tal uren moeten inzitten. Je kan ze films laten kijken of een auto bingo spel laten spelen. Natuurlijk kunnen ze ook slapen, dromen, zingen, babbelen en zagen …. Dus vandaar heb ik een boekje samengesteld!

Ik heb niet het wiel opnieuw uitgevonden. Het boekje is niet bijster origineel. Het doet gewoon zijn ding. Het geeft de kinderen opnieuw een soort uitdaging tijdens die lange rit. Er staan gewoon opdrachtjes in als kleur deze voertuigen in, ze moeten auto’s zoeken met bepaalde kleuren en telkens de volgende auto inkleuren, windmolens omcirkelen als ze er zien, tankstations aanduiden, eventueel zelfs auto merken zoeken en kruisjes bij zetten, ze kunnen dingen tekenen, er staan ook gewoon wat cijfers en letters in waar ze hun ding mee kunnen doen. Ze verzinnen zelf wel iets.

Bijna lente, bijna zomer, bijna verlengde weekendjes ... ik voel de reizen aankomen! Wij gaan altijd met de auto op reis en dan is het handig om enkele dingen voor te bereiden om de (lange) autorit voor iedereen aangenamer te maken.

Gewoon printen op A4 formaat, eventueel wat nietjes in of zo om er een boekje van te maken. Klaar. Zo moeilijk is dat niet hé. Ik voegde zelf nog witte lege blaadjes bij zodat ze nog meer ruimte hadden om hun eigen ding te kunnen doen.

Oh ja zoals je op de foto’s kan zien heb ik er wel een echt boekje van gemaakt. Ik heb namelijk zo’n handige machine om boekjes in te binden! Ooit eens gekocht en zeker geen spijt van gehad. Het stond nu wel al een dik jaar te verstoffen maar hé zie hoe handig dat is.

Dit moet je doen om het boekje te ontvangen

Het boekje is beschikbaar als download als je je registreert, dan heb je altijd toegang tot alle downloads en winacties. Binnenkort krijg je dan een email waarbij je vrijblijvend kan inschrijven op de nieuwsbrief.
Ik ga vertrouwelijk om met gegevens, ik geef ze niet aan derden – meer details daarover kan je hier lezen.

Heel veel plezier ermee! Je mag altijd leuke foto’s delen via mijn facebookpagina of taggen op Instagram @sofie_lambrecht_ .

Meer ideetjes nodig voor onderweg?

Ik heb een verzamelartikel met al mijn tips voor lange autoritten, en natuurlijk zijn de meeste ook te gebruiken in de trein, het vliegtuig, ….

Ik wens jullie allemaal leuke lange autoritten toe!

There are 4 comments Reageer!

Comments are closed.