Een lange autorit overleven met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Als bestuurder of als passagier wil je het liefst zoveel mogelijk je aandacht op de baan kunnen houden. Je eigen muziek luisteren en niet gestoord worden. Met een bende kinderen op de achterbank is dat niet vanzelfsprekend, laat staan haalbaar. Dus, we maken er maar het beste van. Bij autoritten van meerdere uren is het dan ook aangewezen om iets te voorzien om de kinderen bezig te houden. Daarom heb ik een auto bingo gemaakt. Leuk om te doen, iedereen kan het!

Lange autorit overleven met kinderen, de auto bingo

Benodigdheden

Bijna lente, bijna zomer, bijna verlengde weekendjes ... ik voel de reizen aankomen! Wij gaan altijd met de auto op reis en dan is het handig om enkele dingen voor te bereiden om de (lange) autorit voor iedereen aangenamer te maken.

 • een pillendoos voor een week, de mijne komen van een avondmarkt aan 1 euro ’t stuk
 • dissolvant
 • stickers
 • etiketten
 • pen
 • lijm
 • kleine snoepjes/rozijntjes/papiertjes

Werkwijze

Mijn pillendoos had losse onderdelen per dag. Ik weet niet of dat bij elke pillendoos zo is, dus tel ik dat even niet mee in de stapjes. Ik heb deze losse onderdeeltjes vastgelijmd. Zo is er minder kans dat we hals over kop moeten stoppen om zo’n stuk te gaan zoeken. Het voordeel van die losse onderdelen is dat we ze konden mix and matchen. De kinderen kozen zelf hun kleurtjes bij elkaar.

 1. Wrijf er met de dissolvant de lettertjes af. Op mijn soort pillendoos lukte dat wel niet voor de dagen zelf.
 2. Plak er verschillende soorten stickers op. Wij hebben deze:
  1. Letterstickers: Zoek in de nummerplaat van voorbijrijdende auto’s naar de letters. Zie je eentje dan mag je dat doosje openmaken en de verrassing opeten.
  2. Cijferstickers: Zoek in de nummerplaat van voorbijrijdende auto’s naar e nummers. Zie je eentje dan mag je dat doosje openmaken en de verrassing opeten.
  3. Kleurenstickers: Zie je een auto in dat kleur, maak 1 doosje open en eet de verrassing op.
  4. Etiket met een windmolen opgetekend: Zie je een/groepje windmolens, maak 1 doosje open en eet op.
  5. Etiket met tankstation opgetekend: Zie je een tankstation, maak 1 doosje open en eet op.
 3. Vul de vakjes met kleine snoepjes, rozijntjes, nootjes of schrijf dingetjes op een papiertje wat je kan opplooien en in een vakje stoppen. Op zo’n papiertje kunnen bijvoorbeeld opdrachten staan als “Zing een liedje.” of spelletjes zoals “Ik zie ik zie wat jij niet ziet.”

Je kan altijd zorgen dat je nog extra vulling mee hebt, desgewenst kan je bijvullen onderweg.

Bijna lente, bijna zomer, bijna verlengde weekendjes ... ik voel de reizen aankomen! Wij gaan altijd met de auto op reis en dan is het handig om enkele dingen voor te bereiden om de (lange) autorit voor iedereen aangenamer te maken.

Mijn kindjes hebben trouwens meegeholpen met deze auto bingo te maken. Ze vonden het geweldig om te doen en kijken er al helemaal naar uit om hem te gebruiken. Je maakt de auto bingo zo moeilijk of zo makkelijk als je wilt. Voor extra moeilijk hang je bijvoorbeeld 2 letters op 1 vakje. Of een kleur en een letter op 1 vakje. Ik heb trouwens ook de overige stickervellen mee in de auto als we vertrekken, wie weet komen ze wel van pas.

Meer ideetjes nodig voor onderweg?

Ik heb een verzamelartikel met al mijn tips voor lange autoritten, en natuurlijk zijn de meeste ook te gebruiken in de trein, het vliegtuig, ….

There are 4 comments Reageer!

Comments are closed.