Ik hou van gezelschapsspelletjes. Als kind vond ik het al leuk en nu als vrouw nog altijd. Toen ik nog geen kinderen had ging ik vaak samen mijn man naar vrienden toe of kwam ze bij ons voor een avondje gezelschapsspelletjes spelen. Nu is dat minder omdat wij een babysit nodig hebben maar sinds enkele maanden komt er af en toe een bevriend koppel langs en dan spelen we samen een spelletje, ook is dat een favoriete activiteit op een ladies night met mijn vriendinnen. Om maar te zeggen dat ik dus van gezelschapsspelletjes hou.

Als mama hou ik er zelfs nog meer van. Ik ben geen mama dat vaak op de speelmat gaat zitten om met mijn kind te spelen. Nee, dat ben ik niet en dat zal ik ook niet worden. Ja, ik doe dat wel af en toe maar dat is vaak in een vlaag van “Ik wil zo’n mama zijn.” of “Dat hoort zo.”. Natuurlijk geniet ik daar wel van en doen we genoeg andere zaken samen. Gezelschapsspelletjes is een manier om makkelijker met je kinderen samen te spelen. Ik geniet daar van en mijn kinderen met mij. Ook spelen ze natuurlijk ook onderling de spelletjes, waarbij ze elkaar op een andere manier leren kennen én ook leren omgaan met verlies. Dat laatste is niet altijd makkelijk ….

Wist je trouwens dat Dreamland sinds kort een eigen lijn gezelschapsspelletjes heeft? Ze zijn gebaseerd op de klassiekers maar kosten veel minder. Met zo’n gezin als het onze is de prijs vaak wel een issue, dus hoera voor deze nieuwe lijn gezelschapspelletjes. Wij mochten Wiebelwormen, Raad jij wie? en Torpedo uittesten.

Wiebelwormen

Wiebelwormen is kei schattig, de wormpjes die je zo schattig aanstaren ja ik was er meteen voor gewonnen. De bedoeling is heel simpel, maak een stapel, rol met de dobbelsteen, trek een worm uit de stapel zonder dat deze omvalt.

Trek een blokje uit de wiebelende wormentoren van DreamLand en leg het bovenaan. Wie de toren laat vallen, heeft verloren. Bepaal met de dobbelsteen welke kleur je uit de toren moet trekken. Bovendien mag je maar met 1 hand spelen. Veel geluk!

Tip: Als mijn jongste zoon meespeelt maag hij spelen met twee handen anders is het voor hem  veel te moeilijk.

dreamland gezelschapsspelletjes mama abc blog

dreamland gezelschapsspelletjes mama abc blog

Raad jij wie?

Raad jij wie? vinden mijn oudste twee kinderen geweldig leuk. Dit kunnen ze al vlot tegen elkaar spelen zonder mijn hulp.

Raad in vijf vragen welk personage er op het kaartje van je tegenstander staat. Is het Ben met z’n blonde kuif? Of Lucy met haar coole muts? 26 verschillende personages, 1 juiste. Probeer met doordachte vragen het personage van je tegenstander te raden. Die mag enkel met ja of nee antwoorden. Klap de personages naar beneden die niet met het antwoord overeen komen. Lukt het je om in vijf vragen het personage te achterhalen? Dan ben jij de winnaar van DreamLands “Raad jij wie?”!

dreamland gezelschapsspelletjes mama abc blog

dreamland gezelschapsspelletjes mama abc blog

Torpedo

Torpedo is heel gekend en zelf vind ik dat super tof! Er is een gewone versie en een elektronische versie. Met de elektronische versie kan je tegen de computer spelen wat dus maakt dat je kan altijd kan spelen!

Als kapitein van je vloot zet je koers naar de overwinning door de boten van je tegenstander te kelderen. Torpedo klaar? Vuur! Probeer jouw schepen zolang mogelijk buiten schot te houden. Beleef de zeestrijd extra intens met deze elektronische Torpedo-versie van DreamLand. Ga helemaal op in het gevecht dankzij de flitslichten en échte geluiden. Speel alleen tegen de computer of neem het met 2 spelers tegen elkaar op. 3 AA-batterijen inbegrepen.

Sintspiratie

Koop dit jaar eens voor Sint of de komende feestdagen een fijn gezelschapsspel voor je kinderen. Leuk om samen te spelen, te leren omgaan met elkaar en met eventueel verlies en gewoon kei gezellige momenten. Want momenten herinner je je langer dan materiële zaken. De spelletjes zijn allemaal te koop bij Dreamland in de winkel of online.

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Comments are closed.