Let it go

Eerst en vooral om echt van seks te kunnen genieten moet je kunnen loslaten.  Let it go! Probeer echt in het moment te zijn, te voelen en enkel na te denken over wat prettig is. Wat hierbij kan helpen is voor het moment even alles te noteren in een boekje wat je nog allemaal moet doen of waar je je zorgen rond maakt. Zo schrijf je het van je af en moet je niet bang zijn om iets te vergeten.

Je hoofd leegmaken kan soms ook makkelijker als je externe prikkels afsluit. Doe het licht uit of probeer eens een blinddoek voor je ogen. Als je niets ziet kan je intenser voelen en word je ook niet afgeleid door je omgeving. Zo kan je genieten van betere seks.

Vrij veilig = zonder extra zorgen

Als je absoluut niet zwanger wil worden of je bent bang om een of andere seksueel overdraagbare ziekte te krijgen dan neem je er best een condoom bij. Zorg ervoor dat je er binnen handbereik hebt zodat je daar niet over moet stressen! Condooms hoeven trouwens niet saai te zijn, je hebt er nu veel verschillende soorten in! Zo zijn er nu extra dunne of condooms met ribbels en noppen ,…. Kijk even rond op  condooms en koop diegene die het best bij je passen.

Experimenteer met glijmiddel

Om intenser te genieten van sex kan een Durex glijmiddel aangeraden zijn. Glijmiddel kan zorgen voor een intenser gevoel ook als je van nature vochtig genoeg bent. Experimenteer daar dus zeker eens mee! Glijmiddel kan de clitoris gevoeliger maken en stimuleren. Glijmiddel is zeker aanbevolen als je ook gebruikt maakt van sextoys.

Wek zin in seks op

Natuurlijk is wederzijdse toestemming voor seks de basis, het kan wel zijn dat door omstandigheden de zin in seks wat achteruit is geschoven. Probeer het verlangen naar seks wat op te krikken door bijvoorbeeld eerst samen heerlijk in bad of in de douche te gaan,  kijk naar een prikkelende film of lees een spannend boek. Leuke lingerie of slaapkleding kan ook echt helpen om je in de mood te brengen. Probeer hier en daar wat zaken uit en ontdek zo waar jij meer zin in seks door krijgt!

Praat met je partner

Je partner kan pas duidelijk weten wat en hoe jij iets wil als je het ook echt duidelijk gaat zeggen. Praat erover! Geef goed aan wat je lekker vind en wat minder. Praat niet alleen over seks maar ook over andere zaken. Heb je irritaties richting je partner dan kunnen die de bevrediging in bed verminderen. Communicatie is dus belangrijk op alle vlakken.

Kijk naar jezelf voor betere seks

Ben je niet meer tevreden met hoe je seksleven eruit ziet? Doe er dan zelf iets aan! Veel mensen hebben de neiging om de schuld naar zijn/haar/hen partner te schuiven. Dat is niet de goede manier, kijk eerst eens naar jezelf. Wat doe jij wel of niet? Hoe denk jij erover en hoe praat je erover? Doe zelf eerst moeite om het terug beter te maken, praat erover en neem ook actie!

Comments are closed.