Een paar dagen terug zag ik vanuit mijn ooghoeken dat Sofie Dumont van Goe Gebakken een koekjestaart maakte. Nostalgie. Minstens 13 jaar geleden dat ik dat nog klaarmaakte en opsmulde.
Dus ging ik nog eens zelf aan de slag. Mijn petit beurre taart recept komt overeen met dat van Sofie.
Heel eenvoudig. Neem een groot stuk zachte ongezouten boter, met evenveel volume poedersuiker en mengen maar. Vul een schaaltje met koffie, doop daarin de petit beurre koekjes. Wel even opletten dat ze niet te zacht worden, zodat ze niet uit elkaar vallen. Leg de koekjes op een schaaltje of bordje, achteraf zo goed als onmogelijk om de taart nog ergens anders op te leggen. Je kan zelf kiezen hoe groot, hoe breed, hoe hoog en hoe lang je de taart maakt. Een laag koekjes afsmeren met een laag boter crème, een laag koekjes erop, een laag boter crème en ga zo maar door. Als je tevreden bent smeer je alles af met boter crème, ook de zijkanten. Dan kan je die gaan versieren met poedersuiker of cacao poeder of muizenstrontjes of snoepjes of …. En dan even in de koelkast om op te stijven.
Ook kan je in de boter crème al cacao of een ander smaakje naar wens mengen. Eventueel eens een laagje choco. Laat je fantasie maar werken!
1 Comment
Dat ziet er lekker uit! Wel erg zoet…misschien ook lekker om gemalen cocos bij het boter/suiker mengsel te doen!
En koffie vervangen door appelsiensap met een vleugje oranjebloesemwater.
Hmmm!!