Mijn kinderen en man zijn reeds jarenlang fan van Minecraft. Ze spelen het veel apart maar ook samen. Altijd super fijn om hen bezig te zien en te horen, het spel brengt hen vaak dichterbij. Ook vind ik dat ze veel bijleren door Minecraft: Ruimtelijk inzicht, logisch nadenken, samenwerken, … Nu is er ook een Minecraft bordspel, dat wilden we dus meteen in huis!

Minecraft bordspel

Het Minecraft bordspel blinkt onmiddelijk uit met zijn looks. Het Minecraft thema is tot in de puntjes uitgewerkt, tot zelfs het design aan de binnenkant van de speeldoos toe. Het spel is gericht op kinderen vanaf 9 jaar. Het bordspel bewandelt dezelfde paden als zijn digitale tegenhanger. Je wandelt doorheen een wereld van vierkantjes, gaat op avontuur om schatten te verzamelen, monsters te verslaan en prachtige bouwwerken neer te zetten.

Het spel speelt in 3 rondes en na elke ronde worden er punten geteld die je bijhoudt op je eigen speelmat. De rondes verlopen vrij gelijkaardig, maar varieren van elkaar door de items waarop punten worden verdiend op het einde van de ronde.

Er is geen vaste doorlooptijd voor de rondes, die wordt namelijk bepaald door de laagjes blokken die langzaamaan verdwijnen van de voorraad stapel (uiteraard is de blokken voorraad een 4x4x4 kubus van kubusjes, in ware Minecraft-stijl). In combinatie met de varierende manieren om punten te verdienen op het einde van de ronde, zorgt dit voor onverwacht veel strategische diepgang. Als je goed plant, en alles goed opvolgt kan je je punten winst elke ronde maximaliseren. Gelukkig is het spel zo opgebouwd dat die strategische diepgang niet leidt tot complexiteit waardoor het spel ook voor kinderen van 9 jaar perfect te verstaan is.

Het spel kan gespeeld worden met twee, drie of vier. Ideaal voor een uurtje fun en verbinding met het gezin. Ook leuk om kinderen alleen te laten spelen met hun zus/broer of vriendjes. Mijn man (34) heeft het gespeeld met de dochter (9) en de zoon (10) ze vonden het alledrie super leuk. Ook de dochter kon haar aandacht er het hele spel bijhouden.

Minecraft Bordspel Ravensburger Minecraft Bordspel Ravensburger

Het spel duurt een uur ongeveer, wat lang kan lijken maar je bent gedurende het hele spel bezig waardoor de tijd voorbij vliegt! Times flies when you’re having funç

Het spreekt kinderen ook meteen aan omdat ze het kennen én leuk vinden vanop de computer. Dus even makkelijk ook om scherm-loos tijd door te brengen en iets samen te doen.

Uitbreiding van het bordspel

Er is nu ook een uitbreiding voor, zelf nog niet gespeeld!

Ravensburger Minecraft Uitbreiding
Het analoge Minecraft avontuur gaat de volgende ronde in. Verbouw jullie akkers en breng je groente op de markt. Ruil daar met de dorpsbewoners en verover unieke voorwerpen met krachtige vaardigheden!
Let op! De „Farmers Market“-uitbreiding is alleen samen met het basisspel „Minecraft Buiders & Biomes“ te spelen.

Inhoud:
20 gebouwenkaarten, 1 marktplein-bord, 18 voorwerpkaartjes, 32 groentemarkers, 6 skins, 3 korte regels voor de voorwerpen, 8 overzichtskaarten, 8 ervaringsmarkers en spelregels.

Wat is Minecraft(Opent in een nieuwe browsertab)
LEGO DC Super-Villains – Nintendo Switch(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.