Kinderen hebben een rijke fantasie en hun slaapkamer is dan ook meer dan een ruimte om heerlijk te slapen. Het is hun eigen domein waar ze, zoals alleen kinderen dat kunnen, een andere wereld betreden. Creëer een fijne plek voor uw kind waar het zichzelf kan zijn en uren met plezier zal spelen en dromen. Uw kind groeit op en zal zich steeds verder in de wereld bewegen, maar zijn of haar slaapkamer is de veilige thuisbasis waar het steeds naar terug kan keren.

Prikkel de zintuigen

De kamer is de zee en het bed is de boot, het is een sprookjesbos of podium, of gewoon het ziekenhuis, de school of de dierentuin, net wat uw zoon of dochter bezig houdt en fantaseert. Door de kamer op een uitgekiende manier in te richten en aan te kleden, prikkelt u de zintuigen van uw kind en stimuleert u zijn of haar ontwikkeling! Let daarbij op de volgende elementen:

Stijl, kleur, thema

Hierbij gaat u uit van de interesses en voorkeuren van uw kind. Kies de favoriete kleuren en eventueel een thema of bepaalde stijl voor de kamer die aansluit bij de belangstelling en ontwikkelingsfase van uw kind.

Meubels

Kies voor degelijke, neutrale meubels die eventueel me kunnen ‘groeien’, bij voorkeur in lichte kleuren en van hout gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een meegroeibed, of juist een eenpersoonsbed waar uw kind ook als tiener nog in kan liggen. Op die manier heeft de kamer een rustige basis en kunt u later details en stijl nog veranderen en als het ware mee laten groeien met hoe uw kind zich ontwikkelt qua voorkeur en interesse.

Vloer, muur en gordijnen

Deze elementen zijn perfect om kleurelementen en vrolijke accenten in de kamer aan te brengen. Beplak een muur met een fleurig behangetje en kies bijpassende gordijnen. Het is aan te bevelen om dit niet te druk te maken. Dus een gordijn met dessin met effen muren of juist andersom. Voor de vloer kiest u bij voorkeur een gemakkelijk te reinigen, dus hygiënische vloer met daarop een gezellig kleed waar uw kind lekker op kan zitten spelen. Tip: houdt uw kind van tekenen en schilderen? Verf een deur of stuk muur met schoolbordverf!

Kinderkamer inrichten

Accessoires

Dit is het element waar u zich, uiteraard samen met uw kind, heerlijk op kunt uitleven. Kussens en knuffels, leuke lijstjes aan de muur, beddengoed, veilige verlichting: maak er een mooi geheel van. Zorg dat er voldoende uitdaging is die aansluit bij de interesse van uw kind. Denk aan een bureautje voor het huiswerk en om te knutselen, of groter speelgoed zoals een speelhuisje of keukentje.

Ons advies: word zelf weer een beetje kind tijdens het inrichten van de kinderkamer. Bezoek de websites van Petite Amélie en laat u daarbij vooral leiden door de interesses en voorkeuren van uw kind.

Comments are closed.