Een Mickey Mouse handtas is het perfecte accessoire voor een uitstapje naar Disneyland Paris maar ook om je gewone dagelijkse outfit op te vrolijken. Deze Mickey Mouse handtas is heel eenvoudig zelf te maken. De handtas is groot genoeg voor je smartphone en een kleine portemonnee.

Benodigdheden

 • Stof, ik heb nepleer gebruikt, maar je kan gewoon katoen gebruiken of de handtas maken uit een plastieken tafelkleed, … Het makkelijkste is om stof te nemen dat niet gaan rafelen aan de uiteindes, zoals nepleer, vinyl, … Als je gewone katoen gebruikt kan je alle stappen volgen en dan op het einde een biasislint rond de tas naaien.
 • Vlieseline of andere versteviging voor de stof – als je reeds een dikke/stevige stof hebt is dit niet nodig. Ik heb Vlieseline H250 en Vlieseline H630 gebruikt.
 • Een naaimachine is heel handig, afhankelijk welke stoffen je gebruikt kan je het misschien wel proberen met de hand. Indien je met de naaimachine wil gaan naaien op nepleer of vinyl zorg je het best voor een teflon naaimachine voet.
 • 25 cm lange rits – dat mag ook iets langer zijn dan knip je ze door
 • Schaar of mes om je stof te snijden
 • Een lint voor handtassen
 • Flexfolie en/of flockfolie, ik heb flockfolie gebruikt

Mickey Mouse Handtas zelf maken

 

Zo maak je de Mickey Mouse handtas

 1. Print het bestand uit, dan kan je de materialen uitknippen met de hand of het bestand inbrengen in je silhouette programma. Als je een cricut maker hebt kan je gebruik maken van dit project. Ik heb hiervoor 2 verschillende bestanden gemaakt, eentje voor als je grote Mickey vorm zwart is ipv rood zoals bij. En eentje voor als het rood is.
  1. Rode ondergrond bestanden (of andere kleur, maar geen zwart): hier om af te drukken en hier link in Cricut.
  2. Zwarte ondergrond bestanden: hier om af te drukken en hier link in Cricut.
 2. Eerst snij je de grote Mickey vormen uit. Ik heb nepleer gebruikt. Mijn nepleer was heel slap en dun. Hou het streepje stof bij dat vrijkomt uit de gleuf waar de rits komt, dit heb je nog nodig in stap 6.
 3. Ik heb als eerste de grote Mickey vormen nog eens uitgesneden uit twee soorten vlieseline en deze op de twee lederen Mickey vormen gestreken. Ook op het streepje stof van de gleuf waar de rits in komt kan je vlieseline strijken voor meer stevigheid.
 4. Snij de Mickey Mouse onderdelen uit flex of flockfolie en strijk deze op de bovenkant van de lederen Mickey Mouse.
 5. Daarna kan je de rits naaien, het makkelijke aan nepleer en vinyl is dat de randjes geen boordje nodig hebben want dat rafelt niet.
 6. Daarna snij je het streepje stof dat je overhebt van stap 2 in twee. Vouw dubbel en pin vast tussen de Mickey vormen, daar hang je achteraf het tassenlint aan.
 7. Nu leg je alles op elkaar, vergeet zeker niet om de twee lusjes voor het tassenlint op de goede plaats te positioneren. Maak alles vast met spelden of naaiknijpers. Nu hoef je enkel nog maar de tas rond te naaien.
 8. Klaar! Hang nu de tassenlint aan de lussen en je bent klaar om te gaan.

Hier kan je een filmpje zien met mijn proces, je kan ook bij de schelphandtas en de appelhandtas gaan kijken hoe ik te werk ga! Indien je nog vragen hebt kan je mailen of me aanspreken op Instagram. Vergeet me niet te taggen als je een eigen versie maakt!

@curses_and_kissesMade an Mickey Mouse handbag. Perfect for an Disney Style.♬ Mickey Mouse Mash-Up – Hal Leonard

Comments are closed.