Ik krijg regelmatig vragen van mensen over mijn blog, vaak willen ze zelf een blog opstarten of gewoon uit nieuwsgierigheid. Eén van de vragen dat heel veel terugkomt is wat ik er allemaal voor nodig heb, is dat duur bloggen? Bij deze een antwoord voor al die nieuwsgierigaardjes!

Materiaal om te bloggen

Bloggen hoeft zeker niet duur te zijn. Zolang je een tablet, computer en een internetverbinding hebt kan je al aan de slag gaan! Via bijvoorbeeld wordpress.com kan je een gratis blog opstarten en ben je zo vertrokken! Ik overloop hier even het materiaal dat ik heel veel gebruik om te kunnen werken aan mijn blog. Niet alles is echt nodig, maar het is vaak fijner om te werken!

Blog Werk Visitekaartjes Mama ABC

Computer

Ik werk het liefst op mijn computer, ik heb een Microsoft Surface Pro Tablet. Het is in principe dus een grote tablet met touchscreen waar ik een toetsenbord opgeklikt heb dat tevens ook het hoesje is. Maar op die manier werk ik eigenlijk nooit thuis. Thuis zit mijn Surface gewoon in zijn dock. Aan dat dock hangen twee externe schermen, een toetsenbord en een muis. Ik werk dus thuis nooit op het kleine scherm van de tablet. Het handige aan mijn Surface Pro is dat ik hem makkelijk kan meenemen, zo werk ik elke woensdag een uurtje tijdens de balletles van mijn dochter! Ik zou niet meer zonder kunnen, maar ook zeker niet zonder mijn extra schermen en toetsenbord.

Smartphone

De smartphone is ook zo’n instrument waar een blogger nauwelijks zonder kan. Is het niet om foto’s mee te nemen dan is het wel om de Social Media onder controle te houden. Als je een smartphone hebt met een redelijke camera is het zeker ook mogelijk om die foto’s te gebruiken voor de artikelen van je blog. Er zijn zelfs speciale cursussen phoneography dat je kan volgen. Daarbij kan soms een selfiestick, Selfie Ring Light en andere hulpmiddelen zeker van pas komen.

Benodigdheden Blogger Mama ABC Blog

Powerbank

Yes, een powerbank is voor mij echt onmisbaar geworden! Zeker sinds er op Instagram de mogelijkheid is tot het maken en delen van stories. Mijn batterij van mijn gsm gaat bij een daguitstap met regelmatig een storie echt niet lang genoeg mee. Ik heb een gepersonaliseerde powerbank, kan je kopen bij smartphonhoesjes.nl of  printdeal. Daar kan ik mijn Smartphone gemiddeld 2,5 keer mee opladen wat dus meer dan voldoende is op zo’n daguitstap, meestal is 1 keer al genoeg.

Fototoestel

Ik probeer zoveel mogelijk van mijn foto’s te nemen met een van onze twee fototoestellen. Dat geeft toch betere resultaten dan mijn smartphone wat ook logisch is. Ik heb een compact modelletje, de Canon G7x, past makkelijk in de meeste van mijn handtassen! Verder heeft mijn man een Canon 40D (spiegelreflex) wat we dus niet altijd meenemen, enkel als we echt het idee hebben dat die camera een meerwaarde heeft.

Weekplanner

Ik plan het meest op mijn computer maar vaak vind ik het gewoon ook fijn om op papier eens mijn indeling te zien. Daarvoor gebruik ik heel graag deze weekplanner.

Thuis heb ik ook gewoon echt mijn eigen plekje. Dat is mijn bureau waar dus mijn computer en toebehoren osptaat en waar ik kan werken, dat vind ik echt wel heel fijn!

Toptip als je een betaalde influencer wil worden

Ik heb deze cursus gevolgd: Full Time Influencer

Ok ja, de cursus kost wel wat maar naar mijn gevoel is het dat zeker waard. Heel veel nuttige en praktische informatie over influencer of content creator worden. Ook als je al eentje bent, ik had wel al wat ervaring voor ik de cursus kocht, is het zeker nuttig om alles nog eens te overlopen. Het helpt je om nog beter je niche en doelgroep te bepalen en geeft je heel wat inzichten en mogelijkheden om het makkelijker te maken om echt door te groeien als influencer.

Bekijk ook: Hoe geld verdienen met bloggen