Wij houden we wel eens van een leuk uitstapje! Leiden ligt helaas wel op 3 uurtjes rijden van ons huis dus geen idee of we het voor elkaar krijgen om hier naar toe te gaan. Misschien moeten we er een overnachting aan koppelen, maar we gaan binnenkort al eens op hotel (met ons tweetjes!!). Onderstaande kerstmarkt is leuk met zen tweetjes maar ook een echte gezinsuitstap, er zijn ook evenementen voor kinderen!

Bezoek de beste kerstmarkt van Europa

De betoverende Winter Wonder Weken in Leiden

Wie zot is van winterse gezelligheid, moet naar Leiden gaan! Deze stad heeft namelijk de ambitie om dé kerststad van het westen te worden. Je vindt er een gezellige kerstmarkt en een ijsbaan die zowaar drijven op de grachten. Er zijn verschillende evenementen zoals een lichtjesparade, een kunstzinnige route met lichtbakens en een historische kermis. Kortom, bijna twee maanden lang is Leiden dé trekpleister voor alle kerstliefhebbers.

Kerstmarkt Leiden Mama ABC Blog

Hoe word je (hulp)Piet

De aftrap van de Winter Wonder Weken gebeurt op zaterdag 25 november met de intrede van Sinterklaas. Hij logeert vanaf dan in het Huis van Sinterklaas in De Waag. Kinderen kunnen zien hoe Sinterklaas slaapt, hoe de Pieter pepernoten maken in de keuken, een brief afgeven in het Sinterklaas postkantoor. Ze kunnen zelf een diploma van (hulp)Piet halen. (van 26 november t.e.m. 5 december).

Kerstmarkt Leiden Mama ABC Blog

De gezelligste avond van het jaar in Leiden

Bij winterse gezelligheid horen lichtjes en in Leiden gaat dat gepaard met een feeëriek Lichtjesparade op vrijdag 15 december. Langs de route word je verrast door culturele acts, indrukwekkende lichtspektakels en een duurzame sfeerverlichting.

 

Een drijvende IJsbaan

Gedurende een maand wordt de Nieuwe Rijn, in het historisch centrum van Leiden, omgetoverd tot een waar winterspektakel met een prachtige ijsbaan midden op de gracht. 600 m² ijs met veel schaats- en glijplezier voor iedereen (van 8 december tot 7 januari, 10 tot 21 u).

De beste Kerstmarkt van Europa

Tot ver buiten Leiden is de Kerstmarkt bekend als de grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Hij werd vorig jaar zelfs uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa! 86 sfeervol aangeklede chalets, op en rondom de Nieuwe Rijn, zorgen voor een op en top gezellige, nostalgische sfeer. (van 15 t.e.m. 27 december).

Kerstmarkt Leiden Mama ABC Blog

Het huis van de Kerstman

Op het Hooglandse kerstplein kan je het Huis van de Kerstman bezoeken. Daar staat ook de reusachtige Joris’ Kerstboom. Van overal komen mensen om in die boom een doorzichtige kerstbal op te hangen met daarin een foto van iemand die hen dierbaar is en die ze in het (kerst)licht willen plaatsen. (15 t.e.m. 27 december).

Water Reflections

Een hartverwarmend visueel hoogstandje tijdens de donkerste dagen van het jaar. Dat is SingelSpark, een aaneenschakeling van kunstzinnige lichtbakens langs de Leidse singels. De route, die je kan wandelen of fietsen, loopt langs lichtbakens op of naast het water. Er wordt gefocust op het belang van het water en hoe de mens zich daartoe verhoudt (van 17 december tot 6 januari, ganse dag).

Kerstmarkt Leiden Mama ABC Blog

De Winter Wonder Weken in Leiden beloven ook nu weer een groot succes te worden. De gezellige studentenstad wordt tijdens de laatste weken van 2017 nog leuker en nodigt uit voor een onvergetelijke en feeërieke citytrip.

Veel liefs,
Sofie

Comments are closed.