Ik blog al meer dan 15 jaar en sinds november 2014  verdien ik er ook regelmatig geld mee, dit ofwel via factuur of via producten of beide. Je kan op verschillende manieren geld verdienen met bloggen of andere social media. De twee belangrijkste en meest gebruikte methode’s zijn samenwerkingen en affiliate marketing. Ik ga er in dit artikel wat dieper op in . Mochten er vragen over zijn, stel ze via instagram!

Voor beide vormen van geld verdienen met bloggen heb je een blog nodig waar je regelmatig iets plaats! Google heeft het graag als je regelmatige nieuwe content online plaatst. Probeer dus zeker regelmaat te vinden hierin. Plan het in je agenda en maak er werk van!

Samenwerkingen

Samenwerkingen heb je op verschillende manieren. Er zijn samenwerkingen waar je enkel een product voor in ruil krijgt en samenwerkingen waar je enkel een financiële vergoeding voor krijgt. Dan heb je ook nog de combinatie: samenwerkingen waar je zowel een product als een financiële vergoeding krijgt.

Als je geld wil verdienen met bloggen dan zijn de financiële vergoedingen natuurlijk het interessantste. Natuurlijk moet je ergens beginnen en bouw je dat zachtjes aan op. Is er een merk of bedrijf waar je heel graag mee wil samenwerken dan kan het zeker ook lonen om er eerst op een product-basis mee samen te werken. Het gaat vaak om vertrouwen op te bouwen. Later kan dat gaan van een samenwerking op product basis naar er ook voor betaald worden. Samenwerken met merken/bedrijven gaat vaak over langere duur. Kijk dus niet alleen naar de korte termijn.

Hoe geraak je aan samenwerkingen?

Eerst is het belangrijk dat je start met bloggen en dit ook op regelmatige basis doet. Je hebt reeds een basis blog nodig voordat bedrijven je kunnen vinden én eventueel willen overwegen om met je samen te werken. Je kan bedrijven persoonlijk aanspreken via email of andere contact formulieren maar er bestaan daar ook handige platformen voor zoals Linkpizza.

Linkpizza

Linkpizza is een platform waar zowel bedrijven als bloggers/influencers met elkaar in verbinding komen. Bedrijven plaatsen er als het ware zoekertjes waar bloggers en influencers zich op kunnen intekenen!

Affiliate marketing

Affiliate marketing is uitermate geschikt voor een blogpost waarbij je iets te vertellen hebt over een product of dienst. Als de mensen dit dan aankopen via jouw speciale affiliate link dan krijg je daar een kleine vergoeding voor.

Linkpizza

Via Linkpizza is de weg makkelijk gemaakt naar affiliate marketing. Ze hebben daar echt een handige tool voor: Je kan de Linkpizza plugin installeren op je blog en dan worden alle deelnemende links automatisch omgezet naar affiliate links, super handig!

Simpel gezegd: affiliate marketing houdt in dat je een product of dienst aanbeveelt door het te delen in een blog, podcast, op social media of op een website. Als affiliate verdien je een commissie zodra iemand een aankoop doet via de unieke link die is gekoppeld aan de aanbeveling

Interesse in bijverdienen met je blog via samenwerkingen en/of affiliate marketing dan is je gratis lid maken van Linkpizza echt een fijne stap!

AWIN

Awin is ook een affiliate website waar ik lid van ben. Daar zijn er ook bijzonder veel merken actief. Voor mij persoonlijk is onder andere Hunkemoller, La Redoute en Hairlust een topper! Kijk gerust eens in hun lijst, er is voor elk type blogger wel iets te vinden. Maak je hier lid: Awin.com.

TradeTracker

Ook TradeTracker is een affiliate website. Hier staan er écht maar dan ook écht super veel merken en bedrijven op. Onvoorstelbaar, zeker de moeite om je lid te maken dus! Maak je hier lid:
TradeTracker.be

Toptip als je een betaalde influencer wil worden

Ik heb deze cursus gevolgd: Full Time Influencer

Ok ja, de cursus kost wel wat maar naar mijn gevoel is het dat zeker waard. Heel veel nuttige en praktische informatie over influencer of content creator worden. Ook als je al eentje bent, ik had wel al wat ervaring voor ik de cursus kocht, is het zeker nuttig om alles nog eens te overlopen. Het helpt je om nog beter je niche en doelgroep te bepalen en geeft je heel wat inzichten en mogelijkheden om het makkelijker te maken om echt door te groeien als influencer.

Lees ook: Welk materiaal heb je nodig om te bloggen

Comments are closed.