Onze kinderen zwemmen in het speelgoed. Letterlijk. Zoveel hebben ze hier én dan hebben we ook al heel erg veel weggedaan. Het is natuurlijk niet makkelijk om te minderen, we zitten met vijf verschillende kinderen die allemaal graag met iets anders spelen. Toch is het teveel. Veel te veel. Dus hebben we afgelopen weekend nog maar eens alles bekeken en besloten om verschillende stukken weg te doen.

Speelgoed voor elk kind
Foto van pixabay.com

Wat te doen met afgedankt speelgoed?

Afgedankt is niet zo’n goed woord, het speelgoed is vaak nog héél erg goed en soms zelfs amper gebruikt. Maar, wat doe je er dan mee? Zoiezo niet naar het stort brengen, je kan het weggeven aan vrienden en familie, naar de kringloop brengen of zelfs online verkopen. Wel, er is nog een andere optie: “Speelgoed voor elk kind”.

De actie, die opgestart werd in 2015, roept volwassenen en kinderen op om speelgoed dat ze niet meer gebruiken in te pakken en gratis af te leveren bij een kariboo! spot in de buurt. Vandaaruit gaat het naar een PostNL-depot, waar het speelgoed gesorteerd en herverdeeld wordt. Partner de Gezinsbond en goede doelen als VZW De Kindervriend en Caritas International zorgen er dan weer voor dat het juiste cadeautje bij het juiste gezin en kind terecht komt.
De actie wordt steeds groter. Daar waar in 2015 3,000 stukken speelgoed werden ingezameld, waren dat er in 2016 al 12,000. In 2017 wordt er nog meer verwacht. En dat is goed, want elk kind verdient een cadeautje van Sinterklaas.
Op de website van “Speelgoed voor Elk Kind” en op Facebook staat duidelijk uitgelegd hoe je speelgoed kan inleveren. Ook dit jaar verzamelen we alle soorten speelgoed. Dus duik die speelkamer of zolder in en pak ook die oude spelconsole, pop met kleertjes, leesboeken, blokkendoos, puzzels en sportgerief in en lever ze in.

Speelgoed voor elk kind

Omdat wij teveel hebben en ik, als mama, graag alle kindjes van de hele wereld gelukkig wil zien doen wij met veel plezier mee aan deze actie!

Veel liefs,
Sofie

There are 2 comments

Comments are closed.