Vorige week hadden we koekjesweek voor mijn zoon zijn klasje. Daar willen ze slechts 1 keer eten in de klas per dag dus heel wat minder werk dan bij de dochter. Ook kwam dit net na de herfstvakantie, waarin we op reis waren. Dus werden het redelijk simpele doch leuke en gezonde dingetjes. Ook moet ik er rekening mee houden dat ik het allemaal in de bakfiets kan krijgen. Zoveel plaats is er nu ook niet als er al 3 of 4 kindjes in zitten en hun rugzakjes en dergelijke.

Hier kan je lezen wat zo’n koekjesweek precies is.

Maandag

Kregen ze vrolijke ballonnen bananen.

Heel simpel gemaakt, een vrolijke servet plooien en er rond wikkelen en met (eetbare) stift een gezichtje op tekenen. Over het steeltje heb ik een ballon gespannen bij wijze van grappig hoedje. De kinderen waren er heel enthousiast over.

Koekjesweek Bananen

 

Dinsdag

Appels! Al even simpel als de bananen, strookjes uit papier knippen, oogjes op tekenen en rond de appel wikkelen. Ik heb ze heel eenvoudig vastgemaakt met een plakkertje.

Koekjesweek Appels

 

Woensdag

Geen school wegens wapenstilstand.

Donderdag

Broodpudding. Aangezien 3 van de 4 kindjes geen korstjes eten is dat vlug bijeengespaard. Hier kan je het recept lezen. Omdat mijn rozijnen op waren heb ik stukjes chocolade gebruikt, ik denk niet dat ze dat erg vonden.

Koekjesweek broodpudding

Vrijdag

Zorgde ik voor soepstengels en enkele potjes met verschillende salades in. Zo konden ze hun soepstengel dippen in bijvoorbeeld tonijnsalade. Op vrijdag vond ik een beetje een aperitief gevoel wel passen.

Nog eventjes en dan heb ik nog een koekjesweek voor de klas van mijn tweede zoon (1ste kleutertjes).

Leuke en als het kan gezonde receptjes zijn welkom!