Onze kinderen zijn buitenspeelkinderen. Zo van die toch wel rasechte soort. Voornamelijk onze oudste zoon. Ook of zelfs vooral met regen wil hij buitenspelen. Lekker modderig en zo. Extra leuk dus. We hebben al redelijk wat speelgoed in de tuin rondslingeren. Een houten speelhuis, een plastieken speelhuis, een glijblaan, de onderbak van een grote konijnenkooi. Sinds kort heeft Abel ook een stel regenbuizen gekregen waarmee hij watervallen en dergelijke maakt. Aan inspiratie geen gebrek. Alles kan gebruikt worden en is nuttig! Helaas is ook alles wat in “zijn” modderig deel van de tuin belandt gedoemd om daar te blijven.Of toch op zen minst tot we het deftig hebben kunnen schoonspuiten of zo. Dusja een speelgoedje voor in het “nette” deel van de tuin was meer dan welkom.

buitenspelen tip little tikes schildpad zandbak water our happily ever afterDe schildpad van Little Tikes

Toen de schildpad van Little Tikes geleverd werd waren ze meteen enthousiast! “Oh kijk, een zandbak mama!” “Daar kunnen we zand in doen.” “Oh het is een schildpad.” “Het heeft een deksel.” “Mogen we ermee spelen?!” Helaas voor hen moesten ze nog eventjes wachten. Ahja, ze mochten nog niet op het gras spelen. Mijn voornemen om deze schildpad in het nette deel te houden begon op dat moment. Ik voorzie een bikkelharde strijd. Tot nu toe is het mij gelukt!

Met het kenmerkende ontwerp, is de Schildpad zandbak al jaren een favoriet. Kinderen kunnen hun creativiteit perfect kwijt in het zand; scheppen, graven en zandkastelen bouwen, klinkt dat niet fantastisch? Het schild dient bovendien als deksel, zo is de zandbak goed af te sluiten en snel klaar voor gebruik.

Intussen zijn we alweer enkele weken verder en staat de schildpad te blinken op ons terras! Helaas moet ze het zonder deksel stellen want Abel wil er regenwater in opvangen. Hij doet maar. Zolang hij niet aankomt lopen met emmers zand of modder. Aangezien we in de tuin een zandbak klaar hebben staan kozen we ervoor om de schildpad te houden als zwembad.

buitenspelen tip little tikes schildpad zandbak water our happily ever afterEen zwembad in een schildpad

De schildpad van Little Tikes is origineel bedoelt als zandbak maar hey weet die schildpad veel? Dus vulden wij hem op een heerlijke zonnige dag met water. Algauw zat er niet enkel water in maar ook 4 kindjes*! Het voordeel van een dergelijk zwembadje is dat je het vlotjes terug kan uitgieten en schoonmaken. Bij zo’n opblaasbaar model is dat altijd een heel geworstel.

Voor het spelen zetten we de schildpad voorlopig telkens op het gras. We hebben helaas (!) nog geen tegels op ons terras en die beton is nogal onaangenaam en ronduit pijnlijk. Wel halen we die telkens van het gras want ja we willen niet dat ons gras eraan kapot gaat natuurlijk. Dat gaat gelukkig wel makkelijk, de schildpad heeft daarvoor nog een hanteerbaar formaat.

Voor ons gezin is deze schildpad een leuke aanvulling op het buitenspelen. De zomer moet nog beginnen en het is nu al een echte hit. Dat komt helemaal goed!

Koop de Little Tikes schildpad hier.

*Dit artikel is een samenwerking. De mening en ervaring is geheel de onze.

*Het vierde kindje staat niet mee op de foto’s omdat hij weigerde zijn zwembroek aan te doen 😉

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.