Kamperen kinderen natuur

Bewust gaan kamperen met kinderen is zeker een GO! En wel om deze redenen:

De natuur

Kinderen staan in het dagelijkse leven niet genoeg in de échte natuur. Vraag maar eens aan je kind waar tomaten groeien of welke bomen er allemaal zijn. Kamperen in de natuur is daarvoor natuurlijk ideaal! Je leeft en woont er letterlijk in, ideaal moment om uitgebreid de natuur te bestuderen. Ga eens rondkijken welke verschillende bomen er allemaal zijn en breng eens een bezoekje aan een landbouwer als deze er is in de buurt. Luister naar de vogels en andere geluiden. Welke herken je? Misschien is het leuk om een boekje bij te houden wat je allemaal zag en/of gehoord hebt!

Wilde dieren

De meeste kinderen zijn wel al eens naar een zoo geweest en hebben daar dieren in gevangenschap gezien. Nou, hoe cool is het om een wild hert te spotten? Een hagedis te ontdekken of een havik in de lucht? Of simpelweg een koe of schaap in een weiland, misschien kan je haar wel aaien. Gewoon heerlijk onbezorgd en rustig op ontdekking gaan.

Zwemmen in de natuur

Hoe geweldig is het ook om een frisse duik te nemen in een snelstromende rivier of een rustig beekje? Dat is toch weer heel wat anders dan in een gewoon openlucht zwembad. Wees er maar zeker van dat dit heel lang zal bijblijven!

Wandelen en klimmen

Wandelen, het is niet iedereen zijn hobby. De mijne ook niet! Toch heb ik super veel goede herinneringen aan de lange wandelingen dat wij op onze reizen maakten toen ik nog een kind was. Wandelen samen met elkaar schept een band! Onderweg kom je ook vaak leuke zaken tegen of moet je elkaar ondersteunen als er bijvoorbeeld losse keitjes op een smal bergpad liggen.

Meer geur en smaak

Kamperen in de natuur zorgt er ook voor dat de zintuigen scherper worden. Als je kampeert in de natuur zal de kinderen hun geurwaarneming scherper worden. Door het leven in de open lucht en de vele buitenactiviteiten gaan ze ook meer en met smaak eten. Altijd fijn toch. Daarbij komt ook nog dat de kans dat ze beter slapen ook groter is. Win win!

Quality time

Kamperen met het gezin is pure quality time. De tablets worden veel minder bovengehaald en er is gewoon veel meer tijd, ruimte én goesting om enkel met elkaar bezig te zijn. Als daar maar niet nog kindjes van komen.

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.