Zondagochtend trok ik met gans mijn gezin richting de Kinepolis. We gingen naar Family at the Movies om de nieuwe Winnie de Poeh film te bekijken: Janneman Robinson en Poeh. Ik kende Winnie de Poeh vooral van de tekenfilmpjes en het was al lang geleden dat ik er nog eentje zag. Ik was ontzettend benieuwd naar de film. Ik had wel redelijk hoge verwachtingen, het is tenslotte Disney.

Family at the Movies

Het was onze eerste Family at the Movies, we wisten niet zo heel goed wat te verwachten. Het begon al heel goed je krijgt per ticket en per gekocht drankje een kleine popcorn gratis. Ideaal dus om toch wat te besparen op de uitgaven én blije kindjes omdat ze popcorn krijgen.

Een uur voor de film van start gaat ben je reeds welkom in de Kinepolis. Dan start de animatie. Bij het scannen van de tickets kreeg elk kind een kleurboek van Winnie de Poeh en een kleine boterhamworst met worteltjes in vermengt. Er stond een springkasteel, de kinderen konden er kleurplaten van Winnie de Poeh en zijn vriendjes inkleuren, twister spelen, ze kregen een lange snoep en er was disco en yoga in de filmzaal zelf.

Even voor 11u moesten we de zaal binnengaan en daar was er nog een korte animatie ter voorbereiding van de film. Het was een fijne ervaring voor iedereen en zeker iets om te herhalen.

Janneman Robinson en Poeh Disney Film

Janneman Robinson en Poeh

Om met de deur in huis te vallen: de film blies me omver, hij was nog veel beter dan mijn verwachtingen. Tijdens de film was ik soms wel wat bezorgd of mijn kinderen het wel leuk zouden vinden. Er zitten namelijk heel wat meer volwassen zaken in verwerkt. Maar, ze vonden hem stuk voor stuk allemaal heel leuk en mooi!

Onderschat nooit hoe waardevol niets doen is. – Winnie de Poeh

De film gaat over volwassen worden, de belangrijke zaken uit het oog verliezen, vriendschap, liefde voor de medemens, de kleine dingen, … De film gaat over de jaren 40 maar het zit vol met verwijzingen naar de huidige maatschappij en de bijhorende pijnpunten.

Ik beken, ik hield het niet droog tijdens de film. Er zit ook heel wat fijne humor in verweven, voor mij echt de perfecte mix van humor (Eeyore is hilarisch), spanning en emoties.

Het eerste stuk duurde misschien net iets te lang, maar mocht het korter zijn dan waren de kinderen (nog) minder mee in het verhaal. Achteraf merkte ik ook aan mijn kinderen dat ze de film héél mooi vonden maar ze hebben niet alles meegekregen. Dat hoeft ook niet, elke leeftijd beleeft een film anders en dat is met deze ook zo.

Waardevolle levenslessen

Janneman Robinson en Poeh zit vol waardevolle levenslessen het laat me mijn eigen leven en prioriteiten evalueren en herbekijken. Er zit zoveel wijsheid in wat Winnie de Poeh zegt! Het verhaal toont ook aan dat het niet te laat is, je kan je leven omgooien! Ik wil er niet teveel over uitweiden om niet alles te verklappen.

Kijk hem vooral zelf, je zal het jou niet beklagen. Ook als je geen grote Winnie the pooh fan bent.

Gelijkenissen met onze kinderen

Ik heb een knaagje in mijn maagje. – Winnie de Poeh

Dit is zo onze oudste dochter. Ze heeft een hele dag door knaagjes in haar maagje, helaas laat ze ons dat nog veel meer weten dan Poeh doet. Oh en een Teigetje hebben we ook, jaja, dat is onze vijf jarige zoon. Een teigetje is er vaak niets tegen … Heerlijk!  En knorretje doet me dan weer vaak denken aan onze kleine peuter. De kinderen vinden het trouwens geweldig als we er op een leuke manier naar refereren thuis.

Het enige minpuntje is dat de film naar mijn gevoel iets teveel “zware/grijze” scenes bevat dan de vrolijke en luchtige. Toch vind ik het een prachtige film.

Officiële Vlaamse Trailer

Enkele persoonlijke beelden

Ik filmde enkele sfeerbeelden van het  uurtje animatie voor de film begon. Deze beelden kan je hier bekijken.

Mijn conclusie

Ik vind het een prachtige film dat iedereen moet gezien hebben. Zelf zou ik hem wel liever kijken in het Engels, maar dat is voor mij altijd zo. Thuis kijken wij ook in het Engels met de kinderen en daar hebben ze geen last van. Hoe dan ook, in het Vlaams of Engels, doen!

Koop Janneman Robinson en Poeh op Dvd of Blu-ray.

Ook leuk:
Enchanted
Cars 3
Coco

Comments are closed.