Ik ga even bad met wat literatuur tot onze kleine Adam naast mij komt staan. Van rust is er dan geen sprake meer. Hij is stil maar ik ben toch altijd afgeleid telkens als hij zijn handje in mijn bad stopt om het schuim te kunnen opeten.

Beneden gekomen zitten de rest van de gezinsleden gezellig in de zetel aan het wachten op mama om het avondritueel beneden te kunnen afsluiten. Ik plof ook eventjes in de zetel, Emma komt direct op mij hangen gevolgd door Eden. Adam moet nog een nachtpamper aan en zijn zalfje voor zijn kin-litteken. Dat moet mama doen. Emma wil niet dat ik wegga en Eden evenmin. Eden overhandig ik aan Bram en schuif zelf Emma wat aan de kant daar ze weigert om dat zelf te doen. Hartverscheurend gehuil uit Emma haar mondje, precies of de commode is aan de andere kant van de wereld. Ze heeft nood aan mama liefde, heel veel mama liefde. Eden is gelukkig ook tevreden bij papa, al houdt hij me wel in het oog.

Eens de pamper bij Adam aan is gaan we naar boven. Al is dat hier niet zo simpel. Emma komt aan me hangen en Adam komt ook subtiel nog dichterbij. Ik moet ze allebei naar boven dragen. Eden is al weg met Bram (die heeft nog niet veel te zeggen, oeps ) en Abel zie ik ook al naar boven lopen. Probleem. Ik probeer te overleggen met Emma en Adam hoe we dat kunnen oplossen. Emma blokkeert evenals Adam. Ze willen beiden dat ik ze naar boven draag, als eerste. Praten en samen een oplossing bedenken probeer ik verschillende keren maar telkens ik iets opper blokkeert er minstens 1 iemand. Help. Uiteindelijk laat Bram Eden en Abel even boven alleen en komt naar beneden zodat hij bij Adam kan wachten terwijl ik Emma naar boven draag. Ik zet ze daar af en ga terug naar beneden, direct een huilconcert omdat ik haar weer alleen laat. Een paar tellen later sta ik terug boven met Adam. Eden kruipt naar me toe.

Emma wil geen tandjes poetsen ze wil dat ik direct een boekje lees voor haar. Ik geef Eden terug aan Bram want als hij bij mij zit wil hij drinken en dat gaat nog eventjes niet. Ik lees voor Emma maar helaas is Adam heel vlug klaar met zijn tandjes en komt onder luid gekrijs Emma haar kamer binnen. Ik moet lezen voor hem, nu direct. Er dringt niet veel door, na lang praten en uitleggen kan ik toch in rust verder lezen bij Emma terwijl dat Adam naast me staat te wachten. Eens het boekje uit is vertel ik Emma dat ik even Abel een kus ga geven en Adam ga instoppen. Ik verlaat haar kamer, wederom een huilmoment omdat ik weer weg ga.

Ik moet van Adam een boekje lezen op zijn kruk naast zijn bed, anders kan hij niet goed gaan slapen. Bram gaat naar Emma toe zodat ze niet alleen is. Ik lees Adam voor en Abel komt ook dichterbij luisteren, ik stop Adam in. Ik geef Abel nog een kus en loop al hun ritueeltjes af tot ik met een gerust hart terug naar Emma kan gaan.

Ik installeer me samen met Eden in de stoel naast haar bed. En ik kijk naar haar. En mijn hart smelt.

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.