Smart Home Verwarming Mama ABC

Zo maak ik mijn huis zomerklaar

Share Button

De zomer komt eraan! We mochten al proeven van heerlijk warm weer, doorspekt met wat stormwinden. Geweldig is het! De zomervakantie komt eraan en dan hopelijk ook blijvende warmte. Ik kijk ernaar uit, heb zin in een echt goede zomer. Alle dagen van ‘s morgens tot ‘s avonds buiten zitten. Heerlijk op mijn terras liggend in mijn lounge set kijkend naar mijn spelende kinderen. Een fris sapje naast me en een romantisch boek in mijn hand. Ik ben er helemaal klaar voor. Nu mijn huis nog.

Huis zomerklaar maken

Alhoewel ik in de zomer heel veel buiten zit met de kinderen breng ik ook wel wat veranderingen aan in ons huis! Mijn huis zomerklaar maken doe ik op twee verschillende gebieden. Het eerste is de warmte proberen buiten te houden en het tweede is een zomerse sfeer scheppen in het interieur en vooral de details.

Als je nog eerst de lente schoonmaak moet starten of afronden kan je dit artikel erover lezen, met een handige checklist!

Warmte buiten houden

Wij hebben onlangs al over 1 koepel een doek gelegd. We hebben 2 koepels  in huis, eentje boven de speelhoek en eentje boven de eettafel. Deze boven de eettafel is vaak vervelend ‘s middags dan kan je aan een groot stuk van de eettafel bijna niets zien wegens te felle zon. Met doek boven de koep is dat opgelost.

Op warme dagen zorgen we ervoor dat de raam verduistering goed afgesteld staat zodat de warmte niet naar binnen kan. Als voorbereiding kan je deze ook al even opnieuw poetsen of laten installeren. Een rolluik scheelt echt enorm veel, zeker voor de slaapkamers.

huis zomerklaar mama abc blog

Warmte wegjagen

Door middel van de rolluiken houden we al een deel warmte buiten, maar toch warmt het huis op. Dan is het zaak van op de goede momenten het huis te verluchten. Onze ramen zetten we ‘s morgens eventjes volledig open maar zorgen ervoor dat ze terug helemaal dicht zijn voor het buiten echt begint op te warmen. ‘s Avonds laat zetten we ze dan opnieuw open, vaak in combinatie met een ventilator. Een airconditioning is ook een ideaal ding! Wij willen zoiezo, ooit, een airco plaatsen. Maar dat zal eerst nog wat sparen worden, er staan nog veel zaken op ons lijstje met een hogere prioriteit helaas.

huis zomerklaar mama abc blog

Zomerse look

Ja, ik zit veel buiten in de zomer maar het is ook heel fijn om door middel van enkele leuke dingetjes het interieur een zomerse look te geven. Denk aan felle kleuren, heerlijk exotische prints, bloemen en fruit, … alles wat je aan de zomer doet denken! Dat hoeven geen grote kosten te zijn. Een kussenhoesje is vlug gewisseld en hoeft niet duur te zijn. Denk aan handgemaakte schalen in de keuken, een gekleurde stenen ananas bij een theelichtje, leuk gepositioneerde hangplantjes in de living, … Dat hoeft allemaal niet veel te kosten of moeilijk te zijn. Loop eens een kringloopwinkel binnen of ga even langs bij enkele winkels zoals de Hema of Zeeman. Als je handig bent kan je ook zelf aan de slag met textiel en/of verf! Geniet ervan, ook binnen.

Share Button

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address