Wij zagen de nieuwe Hoe tem je een draak film en we keurden hem goed. Nou, dat is met de deur in huis vallen hé. Ik weet niet of je Hikki (Hikkert en hiccup) en Tandloos (Bijtkwijt of int Engels Toothless) al reeds kent maar ik kan je wel vertellen dat de films de moeite zijn.

How To Train Your Dragon 1 en 2

De eerste twee films van Hoe tem je een draak kan je reeds op DVD kopen, samen of apart, kijk maar even hier.

Hoe Tem Je Een Draak

How To Train Your Dragon  (Hoe Tem Je Een Draak) is een spannende avonturenfilm vol stoere Vikingen en wilde draken. De verfilming naar het boek van Cressida Cowell zijn van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda.

De jonge Viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar drakengevechten aan de orde van de dag zijn. Tijdens een inwijdingsritueel moet hij bewijzen een waardig opvolger van zijn vader, het stamhoofd, te kunnen zijn. Maar als hij vriendschap sluit met een gewonde draak, zet dat zijn wereld op z’n kop. Hoe Tem Je Een Draak is een mooie familiefilm over een mooie vriendschap.

Hoe Tem Je Een Draak 2

De makers van de met een Oscar genomineerde film How to Train Your Dragon komen nu met het volgende hoofdstuk uit deze epische trilogie. Wanneer Hikkie en Tandloos op een nieuw avontuur gaan, stuiten ze op een ijsgrot waar ze wilde draken en een mysterieuze Drakenrijder aantreffen. De twee vrienden raken verzeild in een spannende strijd om de toekomst van de mensen en draken te redden.

How to train your dragon 3

How To Train Your Dragon 3

Deze kan je nu bekijken in de bioscoop. De DVD (of andere vormen) kan je reeds bestellen/reserveren hier.

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Regisseur Dean DeBlois en de hele Amerikaanse sterrencast doen allemaal weer mee aan How to Train Your Dragon 3. Productie is in handen van Brad Lewis (Ratatouille, ANTZ) en Bonnie Arnold, de vaste producente van de How to Train Your Dragon-films (en daarnaast ook Toy Story en Tarzan). In de Nederlandse versie met de stemmen van o.a. Patrick Martens (Hikkie), Terence Schreurs (Astrid).

Hoe tem je een draak 3 – De verborgen wereld, onze mening

Ik ben gaan kijken met de dochter van acht jaar en twee zonen van vijf en zes jaar. We vonden het allemaal geweldig en dat is niet moeilijk ook. De film start meteen vol actie en dat blijft ook goed, het is een spannende film en ze maken het je enorm makkelijk om erin mee te leven. Echt een film dat voorbij vliegt en waar ik ook enkele traantjes bij weggepinkt heb. Hij zit heel goed ineen, trekt je mee in het verhaal, laat je meeleven en is af en toe ook grappig. Een aanrader dus!

Hij is nu in de bioscoop te bekijken, de eerste films kan je via bol.com kopen (klik hier) en de derde film kan je reeds reserveren bij bol.com  (klik hier).

Na de film is het plezier nog niet gedaan

Je kan thuis verder de films beleven en zelfs meespelen, er is namelijk een spelletje op de markt Dawn of New Riders.

Lees ook: Nintendo Switch!

Outright Games, BANDAI NAMCO Entertainment Europe en Universal Games kondigen aan dat DreamWorks Dragons Dawn of New Riders nu beschikbaar is op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Dawn of New Riders voor Nintendo Switch

Omdat wij beschikken over een Nintendo Switch hebben wij deze versie in huis natuurlijk. Mijn oudste zoon van negen jaar heeft het spelletje getest en speelt het nog regelmatig. Hij is altijd heel kort van stof als ik vraag wat hij ervan vindt maar het teken dat hij het nog af en toe speelt is zeker goed. Zelf zegt hij dat hij het leuk vindt, in het begin was het wat zoeken voor hem wat de bedoeling is maar nu zou hij er volledig mee weg zijn.

Koop het spelletje via Nintendo of via Bol.com.

Spelers sluiten zich aan bij het nieuwe heroïsche duo, Scribbler en Patch, in een episch gevecht om draken te redden en een nieuwe vijand te verslaan. Eir heeft draken in haar macht en gebruikt ze om haar duivelse plannen uit te voeren. Scribbler en Patch nemen het op tegen wrede vijanden, ontdekken nieuwe en bekende locaties en komen favoriete personages tegen in dit leuke en vurige avontuur.

Kenmerken

  • EEN NIEUW, AUTHENTIEK AVONTUUR: Help Scribbler zijn verloren geheugen terug te krijgen en maak vrienden met Patch, zijn unieke hybride draak.
  • EPISCHE GEVECHTEN: Speel krachtige vaardigheden vrij en neem het op tegen geduchte vijanden.
  • ONTDEK GROTE NIEUWE LOCATIES: Vlieg naar nieuwe en bekende locaties, waaronder Havenholme, Valka’s Mountain en Blood Briar Island.
  • LOS PUZZELS OP: Wissel tussen Scribbler en zijn draak Patch om obstakels te overwinnen.

Comments are closed.