Voor een onvergetelijke dag aan zee ga je op zaterdag 28 oktober 2017, begin van de herfstvakantie, naar Oostduinkerke. Dan viert het NAVIGO-museum feest, met een programma dat het ganse gezin zal boeien. In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse visserijfamilie, de IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. Naast de rijke museumcollectie kan je op 28 oktober nog veel meer zien en beleven.

Gevarieerd programma

Op verschillende plaatsen in het museum pakken vertellers uit met boeiende verhalen. Vanaf 14u00 kunnen de kinderen deelnemen aan workshops waar ze de gekste zeewezens in mekaar knutselen. Nog leuker wordt het om 16u00 met een spetterend optreden van Radio Oorwoud. De show is knotsgek maar brengt ook een zinvolle boodschap over ontbossing, klimaatverandering en ecologische voetafdruk. En dat allemaal op een super vrolijke manier want iedereen zingt mee uit volle borst.

Gaan vissen met de paardenvissers

Het NAVIGO-museum is onlosmakelijk verbonden met de garnaalvissers te paard en op een feestdag als deze kunnen zij natuurlijk niet ontbreken. Samen gaan vissen met de paardenvissers, dat spreekt uiteraard tot de verbeelding. Zorg dat je om 12u00 aan het museum bent en vergeet je laarzen niet. Na de boeiende vispartij keer je terug naar het museum waar je de vers gevangen garnalen kan proeven en je bent ook nog ruim op tijd om het zangkoor van Radio Oorwoud te vervoegen. Dit is echt zo leuk om te doen en te zien!

Herfstvakantie Garnalenvissers Mama ABC Blog

Herfstvakantie Garnalenvissers Mama ABC Blog

Voor alle gegevens kan je terecht op de website van het navigomuseum.be.

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.