Toen ik de uitnodiging kreeg van Maxi-Cosi om hun nieuwste autostoel te ontdekken én tevens ook de crash test bij te wonen werd ik meteen enthousiast. Het grootste onafhankelijke testinstituut TASS International in Helmond opende eenmalig de deuren voor een exclusieve testrun. Die kans wou ik niet aan me voorbij laten gaan. Helmond ligt op een dikke twee uur rijden van mijn huis dus moest er wel wat geregeld worden. Mijn man nam verlof, zorgde voor de baby en ging de kinderen van school halen. Na het afzetten van de kinderen ‘s morgens op school reed ik meteen door naar Helmond, zonder file, en was er een uurtje te vroeg. Ideaal dus, beter te vroeg dan zitten stressen in de file. ‘s Avonds had ik wel wat file maar al bij al viel het goed mee en ik was nog op tijd thuis om aan te schuiven bij het avondeten. Ik zat heel veel in de auto die dag maar het was het zeker waard!

Child Safety First

Na het fijne onthaal door de mensen van Maxi-Cosi en het bewonderen en bestuderen van alle Maxi-Cosi autostoelen doorheen de jaren konden we luisteren naar Philippe Lesire. Hij had een heel boeiende presentatie met veel video beelden van verschillende crash testen. Daaruit bleek dat zelfs de kleinste afwijking van het vastmaken van de gordels in de auto grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de gordel onder de oksel ipv over de schouder te laten lopen. Of de gordel niet door de uitsparing van een verhoogkussen te halen. Echt, het is zo ontzettend belangrijk dat de gordel en de autostoel goed geïnstalleerd is zoals het hoort. Lees het boekje, volg de instructies en praat erover met je kinderen.

Philippe Lesire, ongevallenonderzoeker bij PSA Peugeot-Citroen/Renault, werkt al sinds 1990 op het gebied van kinderveiligheid. Hij maakte deel uit van diverse werkgroepen ter verbetering van de regelgeving over kinderveiligheid in auto’s.

Maxi-Cosi AxissFix Air Mama ABC Blog

 

Onthulling van de nieuwe Maxi-Cosi autostoel: AxissFix Air

Na die boeiende en vooral bewustmakende voorstelling was het de moment om de nieuwe Maxi-Cosi te onthullen! Een heel fijn en feestelijk moment, want deze nieuwe autostoel van Maxi-Cosi zorgt er namelijk voor dat bij een aanrijding de krachten op het nekje tot 55% lager zijn.

De AxissFix Air is de allereerste autostoel ter wereld met een geïntegreerde airbag. Er zitten twee airbags in deze autostoel verwerkt, ze zitten in de riempjes aan het gezichtje. Zo wordt het hoofdje en ook de nek zachtjes opgevangen.

Hieronder zie je het verschil tussen een crash test met een gewone autostoel en met deze nieuwe autostoel met airbags.

Maxi-Cosi Air Safety Technology

De Air Safety Technology zorgt ervoor dat bij een botsing de twee airbags in de gordels van het autostoeltje in een fractie van een seconde worden gevuld met koude lucht. Daarna lopen de airbags weer leeg. Het hoofdje en de nek wordt dus heel mooi opgevangen wat ervoor zorgt dat er iets meer dan de helft minder kracht op zit en de kans dat het hoofdje de stoel ervoor raakt is mede daardoor ook veel kleiner.

Maxi-Cosi AxissFix Air Mama ABC Blog

AxissFix Air

Deze nieuwe autostoel is dus de eerste op de hele wereld met ingebouwde airbags. Ook is deze stoel 360° draaibaar, je kan hem zowel achterwaarts als voorwaarts gebruiken. De autostoel kan je gebruiken voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 cm.

Maxi-Cosi AxissFix Air Mama ABC Blog Maxi-Cosi AxissFix Air Mama ABC Blog

Maxi-Cosi AxissFix Air Mama ABC Blog

Een warme oproep

Alsjeblieft lieve ouders, voorzie goede autostoelen voor de kinderen én maak ze vast zoals het hoort! Stop desnoods – op een veilige manier – langs de kant om het telkens opnieuw te doen! Het maakt echt enorm veel verschil uit. Ik snap ook dat niet iedereen het budget heeft om dé beste/duurste autostoel aan te schaffen (deze kost 649,00 euro). Dat is de realiteit, maar als je wel kan zorgen voor een passende autostoel (Maxi-Cosi is zoiezo goed voor tien jaar gebruik) én deze op de goede manier gebruikt is dat al het beste wat je kan doen.

Veel liefs,
Sofie

There are 2 comments

Comments are closed.