Grotten van Han Uitstap met kinderen Sofie Lambrecht Mama Blog

Grotten van Han Uitstap met kinderen Sofie Lambrecht Mama Blog

Grotten van Han Uitstap met kinderen Sofie Lambrecht Mama Blog

De wildste dromen worden werkelijkheid bij het domein van de grotten van Han!

De grotten van Han

De grotten van Han kent waarschijnlijke elke Belg. Als klein kindje ging ik er samen op uitstap met de klas wat heel veel indruk maakte. Ze zijn er al énorm lang maar ze staan zeker niet stil. Zo hebben ze de verlichting vernieuwd in de grotten zelf. Alles is nu verlicht met LEDjes, wat veel mileuvriendelijker en beter is. Ook is er een nieuwe tentoonstelling te bezichten, dat zoiezo inbegrepen is. De tentoonstelling gaat over “50 jaar opgevravingen in het water van de Lesse”. Je kan er onder andere alle uitzonderlijke voorwerpen bezichten die mensen in de loop der tijd in de grotten van Han ontdekt hebben. Alles is op een interactieve en ludieke wijze tentoongesteld. Er is zelfs een bioscoopzaal met joystick en 3D-bril!

Wildpark van Han

Je kan ofwel te voet of met de Safari-car op avontuur trekken in de rustige omgeving van 250 hectare groot. Alle dieren die je tegenkomt leven in hun natuurlijke leefomgeving wat je bezoek en het spotten van de dieren extra speciaal maakt. Het wildpark is het enige park in Belgie waar je de Europese “Big Five” kan bezichtigen. De Europese Big Five bestaat uit de Wolf, de bruine beerd, de lynx, de Europeese bizon en de veelvraat.

Overnachten bij de grotten van Han

Slapen in de bomen

Voor een onvergetelijke ervaring ga je naar het Domein van de Grotten van Han. Vanaf eind april kan je er namelijk overnachten in het midden van Wildpark, in de toppen van de bomen. Geniet van een betoverend avontuur in de magische Tree Tents.

Laat je bedienen en begeleiden

Het avontuur begint met je persoonlijke ranger die je rond sluitingstijd, bij het vallen van de avond, op sleeptouw neemt door het Wildpark. Hij vertelt je boeiende verhalen over de dieren die er wonen zoals de herten, moeflons, oerossen en damherten. Nadien kan je even uitrusten op het terrasje voor je tent waar je kan genieten van een panoramisch zicht op de vallei en de dieren.
Voor het diner staat een barbecue ter beschikking of je kan wat napraten rond een knisperend kampvuur. Daarna is het tijd voor een zalige nachtrust in je tent onder een fonkelende sterrenhemel. Bij zonsopgang ontwaken de dieren in de vallei en staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Overdag kan je nog genieten van de activiteiten van de PassHan, zoals het 3D-speleogame PrehistoHan, een bezoek aan het museum Han 1900 of een wandeling doorheen de mysterieuze grotten.

Kijk hier voor meer informatie.

Slapen bij de beren

In Han kan je niet alleen slapen in de kruinen van de bomen maar ook bij de beren. Je verblijft in een rustieke Pelsjagershut in het Wildpark, op slechts enkele meters boven de slaapplaats van de beren! Er is geen reden om bang te zijn en zo’n Pelsjagersnachtje kan zelfs heel leuk worden, op matrassen en veldbedden, in een hut met plaats voor 12 personen, terwijl de beren rustig een dutje doen.


De Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met bars, restaurants, een museum en unieke logiesmogelijkheden, zoals Tree Tents en Pelsjagershut.
www.grotte-de-han.be/nl

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.