Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

Wellnes 't Dolfijntje Japanse Sauna Sofie Lambrecht Mama Blog

We gingen al verschillende keren naar wellness ‘t Dolfijntje in Kortrijk. ‘t Dolfijntje bestaat uit twee verschillende privé wellness complexen, ‘t Dolfijntje I en ‘t Dolfijntje II. Dolfijntje I is Mediterraans en Dolfijntje II Japans. We gingen reeds verschillende keren naar de Mediterraanse, onlangs gingen we naar de Japanse.

‘t Dolfijntje II – Japanse privé sauna

De mensen bij wellness ‘t Dolfijntje zijn altijd heel vriendelijk. We worden altijd goed ontvangen, krijgen goed uitleg en kunnen echt met een fijn gevoel aan de wellness beginnen.

Japans??

Ik citeer van hun website:

Onze Japans geïnspireerde wellness is een wellness- unit in een moderne interpretatie van een japans badhuis of sento genaamd.Waarbij rekening werd gehouden met de boedistische zen-leer en de nadruk werd gelegd op de 4 fysieke elementen,
nl. water, vuur, aarde en wind.
Japanse sauna met gebogen dak die doet denken aan de japanse torii poorten met schuifdeur shoji genaamd die verwijst naar de japanse screens.
De swimspa en het voetenbad moet dan vergeleken worden met ofuro, dit is het traditionele houten bad.
De fire-patio en gashaard verwijst naar het element vuur.
De bonzaiboom naar het element aarde.
De relaxruimte is ingericht met banken geinspireerd op de tatami-mat volledig in mozaiek.
De vele douchemogelijkheden, voornamelijk de douche met de waterval en de mozaiekemmer naar de karan waarbij spiritueel het lichaam gereinigd wordt door met een lepel het water over uw hoofd te gieten.
Dolfijntje 2 is kleiner dan dolfijntje 1 maar is dan ook gezelliger, spiritueler en voorzien van uitermate veel luxe.Na uw bezoek bent u volledig zen…
Wij zijn zelf geen Japan kenners maar we vonden sfeer wel heel Japans aanvoelen. Alles zag er mooi uit en over nagedacht.

De faciliteiten

Swimspa

Er is buiten een swimspa met een jacuzzi-deel en een zwembad met zwemjets in zodat je ook kan zwemmen tegen de stroom. Wij vonden het heel fijn zwemmen. Het jacuzzi gedeelte is wel minderwaardig als een volwaarde jacuzzi en dat hebben we toch wel gemist. Gelukkig maakte het zwemgedeelte zelf veel goed.

Als je niet goed ter been bent of je kan je knieën niet goed plooien raak je volgens mij niet in de swimspa omdat het een hoge opstap is.

Buitensauna

De sauna ziet er zowel buiten als binnen heel mooi uit. Er is plaats genoeg om met twee languit te liggen, ideaal dus voor ons.

Buiten TV

Buiten, aan de rand van de swimspa hangt er een TV. Deze konden wij niet gebruiken hij wordt enkel op bepaalde momenten doorheen het jaar gebruikt. Geen idee meer wanneer wel en wanneer niet.

Stoombad

Wij hebben reeds verschillende sauna’s bezocht en het viel ons op dat alle tegeltjes nog netjes aan de wanden en de zitting hingen. De kleur was rood (Japans?!) ipv meestal groen/blauwig en beviel ons zeker wel. Het stoombad doet wat je verwacht en het is er heel gezellig zitten.

Infrarood

Ook de infrarood doet zijn werk, ik vond het er wel wat grappig uitzien omdat de twee stoeltjes toch redelijk ver uit elkaar stonden.

Warm voetenbad

Er is een warm voetenbad voorzien ter voorbereiding van de sauna of het stoombad. Wij hebben dit gedaan, wederom is het een heel hoge opstap wat voor ons gelukkig geen probleem was. Het was heel gezellig zo samen naast elkaar zitten met de voetjes in warm water. Ideaal voor een fijn gesprek of even genieten van de rust.

De douches

Er zijn twee regendouches, twee koude watervaldouches en één voetsproeier met ontsmetting. Buiten staat er één Japanse bamboepaal (je kan deze niet gebruiken tijdens de winter). Ook hier werkte alles naar behoren en verwachtingen.

Ligplaatsen

Binnen zijn er ook nog twee ligbanken voorzien. Leuk maar een beetje jammer dat ze zover van elkaar staan. Als wij naar een sauna gaan dan willen we contact en dicht bij elkaar zijn.

Conclusie

Wij zijn heel tevreden over ons bezoekje en gaan zeker nog eens terug. De ruimte is klein, maar net groot genoeg voor alle faciliteiten. Ze maken slim gebruik van de ruimte en groter hoeft eigenlijk niet. Alles is praktisch ingedeeld, behalve de hoge opstappen naar de swimspa en het verwarmde voetenbad. De sauna en stoombad zijn echt heel er mooi en gezellig. Het enigste dat wij iets misten was een echte jacuzzi, maar de swimspa was ook wel heel leuk. Alles is verzorgd, het thema is leuk en de rode tinten zijn heel mooi en romantisch.


Wellness ‘t Dolfijntje – www.dolfijntje.be – Kortrijksestraat 251 – 8501 Heule (Kortrijk)

Comments are closed.