Wij gaan wel eens graag een weekendje of langer weg. Dan nemen we altijd onze smartphones mee want dat is gewoon super handig. Het is een gps maar je kan er ook allerlei handige dingen mee doen op reis. Nou, ik zet hier even elf handige reisapps op een rijtje. Want, op reis gaan met kinderen (ook zonder) is vaak al een uitdaging genoeg en dan is ook digitale hulp meer dan welkom.

Reis app Mama ABC Blog
Foto van pixabay.com

1 – XE wisselkoers

Deze app berekent voor jou hoeveel bijvoorbeeld 1390 Vietnamese Dong is in Euro. Zo hoef je daarover tenminste al je hoofd niet meer te breken.

2 – Wiffinty

Wifi op vakantie is niet noodzakelijk maar wel handig! Met Wiffinity ben je overal ter wereld online dankzij een groeiende lijst van publieke netwerken en bijhorende wachtwoorden. Zo moet je nooit meer naar het wachtwoord vragen!

3 – Schiphol app

Een app die je alles vertelt over je vlucht, belangrijke wijzigingen,en je de weg wijst naar de juiste check-in balie en boarding gate op Schiphol. Een parkeerplaats nodig? Die regel je nu ook snel en gemakkelijk vanuit de app.

4 – Flush

Voor als de nood het hoogst is…. een toiletvinder! Installeer Flush, zet je GPS aan en vind het dichtstbijzijnde toilet, van de meer dan 190.000 toiletten wereldwijd.

5 – PackPoint

Moeite om je valies te maken, om te kiezen wat je meeneemt op vakantie? Deze app stelt op basis van de lengte van je reis, de weersverwachtingen en activiteiten die je gaat doen een lijst samen van dingen die je zeker moet meenemen.

Lees meer: Medicatie op reis, wat wij meenemen

6 – STAY.COM

Maak je reis nog authentieker door je bestemming te beleven zoals een local. Met hun insider tips ontdek je de beste restaurants, cafés, shops, feestjes en nog veel meer. Van food tot nightlife vind je allerhande tips.

7 – Journi

Deze app is je online reisbuddy, in de vorm van een dagboek voor zowel verhalen als foto’s. Je deelt de mooiste momenten van je reis en maakt je eigen blog met een prachtige lay-out. Je kan je ook laten inspireren door de reisverhalen van anderen.

8 – Douane reizen

Niet zeker of je die kruiden uit een souk in Marrakech wel mag meebrengen naar huis? Deze app vertelt je wat wel en niet toegestaan is.

9 – Splittr

Voor wie met vrienden op reis is en de rekeningen onder elkaar wil verdelen, is dit een must. Deze app rekent uit hoeveel je nog moet en aan wie.

10 – Wolfram sun exposure

Wil je niet als een kreeft terug naar huis? Installeer dan deze app die op basis van je huidtype en je locatie berekent wanneer je je best opnieuw insmeert met zonnecrème en hoelang het zou duren tot je zal verbranden.

11 – Jetlag genie

Met deze app kom je uitgerust aan op je bestemming want op basis van vluchtinformatie en je slaappatroon zegt hij wanneer je best wakker blijft, wanneer je moet proberen te slapen, wanneer je in het licht of het donker moet zitten en wanneer je best de klok kunt verzetten.

Ken jij nog een leuke onmisbare reis app, tell us!

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.