gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Vorige week opende er in Antwerpen een nieuw fastfood restaurant genaamd Emma’s Kitchen. Nu, met een naam zoals Emma zit je zoiezo goed. Ik was uitgenodigd voordat de deuren opengingen voor het grote publiek om kennis te maken met Emma’s Kitchens aanbod en de mensen die erachter zitten. Ik mocht proeven en een kijkje nemen achter de schermen. Dit beviel me heel erg goed. Ik kan me zo voorstellen dat ik er eventjes binnenspring na een rondje shoppen in Antwerpen.

Gezonde fastfood bij Emma’s Kitchen

Bij fastfood denk ik al heel vlug aan een Quick, Mc Donalds, een pizza of pita tent en misschien ook zelfs aan van die pasta restaurantjes waar je paste krijgt in van die kartonnen bekers. Nou, Emma’s Kitchen is een fastfood restaurant maar dan wel met gezonde fastfood.

Ze streven ernaar om vanaf bestelling binnen 2 minuten jouw gezonde maaltijd te reserveren. Fastfood dus, bij ons ging het alvast razend snel. Ze hebben daarvoor een goed uitgerust keuken en bepaalde gerechten zijn op voorhand met zorg klaargemaakt. Alle producten zijn vers van de markt.

Vriendelijke uitbater en personeel

Ik was er te gast samen met 2 vriendinnen (Evelien en Annick). We werden heel hartelijk onthaald door Pascal Cleppe. Pascal richtte samen met 2 partners Emma’s Kitchen op. De 2 partners zagen we even vluchtig, een hand en daar gingen ze. Pascal hadden we wel een hele avond voor ons alleen, net zoals het personeel. Ik weet dat het vast niet veel zegt hoe het personeel is op een drukke dag maar toen waren ze alvast super vriendelijk en goedlachs. Vooral de kok was een bijzonder aangenaam persoon, waar de passie vanaf straalde.

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Visie en Aanbod

Ze hebben een aanbod dat wel enige keuze biedt maar niet ellenlang is. Je kan kiezen tussen enkele verrassende wokgerechten, quiches en salades dit alles met 2/3 aan groenten! In principe zitten er geen koolhydraatbommen bij al kan je wel kiezen om er quinoa of volkoren pasta of rijst bij te eten. De drankjes gaan van organic en fairtrade lemonades en ice tea’s, cold pressed juices tot hot drinks en de “normale” cold drinks zoals water, cola of fanta zelfs een vedett.

Eat good, feel good

Ik zou al langsgaan voor de drankjes alleen. Al is er nog iets waar ik nog een grotere fan van ben …. de heerlijke gebakjes van Madam Bakster.

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Ook hebben ze, waar Pascal ontzettend trots op was, een yoghurt tap. In die yoghurt tap zit traditionele yoghurt en griekse yoghurt. Daar kan je een beker van bestellen en kiezen uit 3 verschillende soorten granola, er is eentje met drupjes pure chocolade bij. De lepel agave siroop is naar keuze.

Hoog in kwaliteit, laag in prijs, daar staat Emma’s Kitchen voor. “Gebalanceerde voeding moet voor iedereen toegankelijk zijn: van studenten op zoek naar een snelle hap tot de doorwinterde foodie”, gelooft Pascal Cleppe. Voor 10 à 14 euro krijg je een maaltijd inclusief drankje. Emma’s Kitchen wil mensen op een betaalbare manier kennis laten maken met wat gebalanceerde voeding is. “Goede combinaties, natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten: daar draait het bij ons om”. Op termijn wil Emma heel Vlaanderen de kans geven om haar verse, voedzame én vullende gerechten te ontdekken maar momenteel is de Groendalstraat de place to be.

Mijn mening

Ik koos voor de “Juicy tomato meatballs met whole grain pasta”. De gerechten worden geserveerd in een take-away bakje dat volledig biodegradable is, evenals het bestek. Samen met een zakje propercorn als aperitief en een Maracuja (Lemonade van passievrucht en mango) was dat een topmaaltijd. Nouja als dessert nam ik vanalles en nog wat een proevertje van de heerlijke taartjes en gebakjes van bovengenoemde Madam Bakster. Waar ik echt volmondig de caramel pecan bar als topfavoriet bestempel met als tweede de lively chocolate pie. Heerlijk!

De balletjes in tomatensaus waren bijzonder lekker, heerlijk sappig en goed van smaak. De saus was niet zomaar een sausje maar echt een verrassende groentebom en toch nog gewoon “balletjes in tomatensaus”. Ik moet onze eigen Emma dringend eens meenemen naar Emma’s Kitchen want haar lievelingsgerecht is namelijk balletjes in tomatensaus.

Het doet wel vreemd aan om in take away style dergelijk gezond eten aan te treffen. Het klopt precies niet. Dat betekend dat het dringend tijd is dat gezonde fastfood meer en meer zal opkomen.

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Ideaal als me-time met de vriendinnen

Emma’s Kitchen spreekt me bijzonder aan om – guilt free – te gaan lunchen met enkele vriendinnen tijdens het shoppen in Antwerpen.

Ik zie me er ook nog naartoe gaan met mijn oudste dochter. Het hele gezin zou ik niet meenemen. Ze staan wél open voor iedereen, kinderen zijn er zeker welkom. Toch kan ik het me gewoon niet voorstellen om daar te eten met mijn voltallig gezin. Plaats is er zeker genoeg maar, tja, het is geen Quick waar ze als aapjes slingeren in de speeltoren. Er is geen speelhoek of ander entertainment voorzien. Het is een hele mooie, Instagram waardige ruimte. Dus ideaal als me-time met de vriendinnen of met de dochter.

gezonde fastfood emmas kitchen mama abc blog

Ligging en Openingsuren

Emma’s Kitchen bevindt zich te midden van de Wilde Zee, in de Groendalstraat 14 te Antwerpen.
Emma’s Kitchen is 6 dagen open, gesloten op zondag. Take away mogelijk!

Kijk voor nog meer informatie op hun website: emmaskitchen.be

There are 2 comments

Comments are closed.